Quantcast

Koronavirusas nustatytas iš Kazachstano į Lietuvą grįžusiam medicinos darbuotojui

Praėjusią parą koronavirusas patvirtintas iš Kazachstano į Lietuvą grįžusiam medicinos darbuotojui.

Apie tai BNS antradienį informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

„Naujas atvejis vėl yra įvežtinis. Tai yra Klaipėdos rajono gyventojas, kuris birželio 24 dieną grįžo iš Kazachstano per Amsterdamą į Vilniaus oro uostą. Šis asmuo Kazachstane dirbo keturis mėnesius, yra sveikatos priežiūros specialistas“, – kalbėjo ji.

„Informacija apie užsikrėtimą perduota Kazachstano atsakingom institucijom“, – pridūrė NVSC atstovė.

Atvykęs į Klaipėdą jis išsityrė mobiliajame punkte, nors simptomų nejautė.

Anot G. Megelinskienės, užsikrėtusysis į Vilnių atskrido „Air Baltic“ lėktuvu, o į Klaipėdą važiavo „Ollex“ autobusu.

„Atvykęs į Klaipėdą jis išsityrė mobiliajame punkte, nors simptomų nejautė. Pirmuosius simptomus pajuto 28 dieną. Tai reiškia, kad tiek lėktuvo, tiek autobuso keleiviai nėra laikomi didelės rizikos sąlytį turėjusiais asmenimis, nes užkrečiamasis laikotarpis yra trys dienos prieš pirmuosius simptomus“, – kalbėjo NVSC atstovė.

„Be to, asmuo teigia, kad visos kelionės metu dėvėjo respiratorių, laikėsi saugaus atstumo, tačiau vis tiek šiuo metu aiškinamės sąlytį turėjusius asmenis“, – pridūrė ji.

Antradienio duomenimis, koronavirusas iš viso nustatytas 1817 žmonių, tebeserga 214 asmenų, 1515 – pasveiko, 86 žmonės yra izoliacijoje.

Nuo koronaviruso mirė 78 žmonės, dar dešimt koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 27 įvežtiniai atvejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kas per medikas su keisto lygio atsakomybe., turiu omeny grįžus iš Kazakstano važiuoti aplankyti tėvus ir susitikti su draugais???? Juk tokio tipo ale valstybėse kaip Kazakstanas yra uždrausta skelbti viruso statistiką, tai jei atsakingas medikas būtų gi karanntinuotusi nors dėl tėvų jei aplinkinių. Bet ar yra dar likę atsakingų medikų???

!

! portretas
Labai idomi tendencija grįžus po kelių dienų susirgti.Žmonės išvykę,tai JAV,tai Kazakstane,tai Didž.Britanijoj gyvena po kelis mėnesius ,nieko nejaučia,o tik grįžta į Lietuvą ir po kelių dienų pajaučia simptomus.Tai kaip čia yra ???

o kas patikrins

o kas patikrins portretas
ka atveza laisvai atvykstantys babajinai?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių