Quantcast

Koronavirusas nuo rugsėjo 1-osios registruotas 77-iose švietimo įstaigose

Koronavirusas nuo mokslo metų pradžios registruotas 77-iose švietimo ir ugdymo įstaigose, tačiau vidinis infekcijos plitimas nustatytas tik keliose iš jų, sako Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Rolanda Lingienė.

Pasak NVSC Vilniaus departamento vadovės, per pastarąją parą ugdymo įstaigose registruota 18 naujų koronaviruso atvejų, jie nustatyti 10-yje mokyklų ir keturiuose darželiuose.

„Nuo mokslo metų pradžios iki šios dienos COVID-19 ligos atvejai buvo registruoti 77 šalies ugdymo įstaigose, iš viso atvejų yra 116. Šiuo metu serga 77 vaikai, iš kurių penki yra ikimokyklinio amžiaus. Taip pat 28 ugdymo procese dirbantys darbuotojai ir 11 su ugdymo procesu nesusijusių asmenų“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį informavo R. Lingienė.

Anot jos, ketvirtadienio ryto duomenimis, iš viso dėl koronaviruso plitimo šiuo metu izoliuota per 1,6 tūkst. asmenų, bet skaičiai nuolat auga.

„Vidinis COVID-19 infekcijos plitimas nustatytas šešiose ugdymo įstaigose. Tai, epidemiologų vertinimu, nėra daug, nes kitose įstaigose infekcija patenka iš namų arba socialinės aplinkos“, – sakė ji.

Virusas plinta keturiose ligoninėse

Per parą nauji koronaviruso atvejai fiksuoti keturiose šalies sveikatos priežiūros įstaigose: Šiaulių, Radviliškio, Panevėžio ir Raseinių ligoninėse.

R. Lingienė pridūrė, kad Šiaulių, Radviliškio ir Raseinių ligoninėse nustatyti pažeidimai dėl infekcijų kontrolės, pacientų srautų, personalo komandų sudarymo reikalavimų pažeidimai. Grubiausi pažeidimai, anot jos, nustatyti Radviliškio ligoninėje.

„Detaliai pasakyti negaliu, nes tyrimas tebevyksta, bet komunikuojama ir pagrindiniai pažeidimai, dėl kurių negali būti tęsiama sveikatos priežiūros įstaigų veikla, pagal kolegų informaciją, buvo pašalinti labai greitai. Bet bus atlikta papildoma kontrolė, viską jie detaliai išsiaiškins“, – kalbėjo NVSC atstovė.

R. Lingienės teigimu, nuo pandemijos pradžios nustatyti 478 medikams, šiuo metu serga 117. Per rugsėjį iki šiol diagnozuoti 94 koronaviruso atvejai sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių