Quantcast

Koronavirusas Lietuvoje: užfiksuotas 221 naujas atvejis, mirė dar keturi žmonės

  • Teksto dydis:

Statistikos departamentas šeštadienį pranešė, kad Lietuvoje praėjusią parą nustatytas 221 naujas koronaviruso atvejis. Nuo COVID-19 mirė dar keturi žmonės.

Šalyje atlikti 11 tūkst. 224 molekuliniai (PGR) ir 6 tūkst. 142 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 132,1 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 1,2 procento.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 277 tūkst. 623 žmonės.

Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 263 tūkst. 216 asmenų, deklaruoti 212 tūkst. 153 pasveikusieji. Statistiškai šiuo metu serga 4370 žmonių, deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 55 tūkst. 433.

Deklaruotu sergančiuoju Statistikos departamentas laiko asmenį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis, o ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantysis yra asmuo, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Anot departamento, statistinių sergančiųjų rodiklis gali būti tikslesnis vertinant populiacijos sergamumą, nes tarp deklaruotų sergančiųjų gali būti atvejų, kai asmuo jau nebeserga, bet šeimos gydytojas nėra patvirtinęs ligos pabaigos.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 4335 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 8776 mirtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiek

kiek portretas
dar galima mulkint zmones juk zmones ir visa laika mirsta bet kad ka sdien primintu tai to nebuvo o mirsta kad negydomi ir viskas nurasoma ant to vyruso kuris pagreitina procesa ;;;;;;

4

4 portretas
Rašykit apie kitas ligas, COVID jau nebeįdomus žmonėms.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių