Quantcast

Nustatyti dar trys nauji koronaviruso atvejai: du Vilniuje, vienas Klaipėdoje

Lietuvoje pirmadienį nustatyti dar trys nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, pirmadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Visi įvežtiniai“, – sakė A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad du pacientai izoliuoti ir gydomi Vilniuje, Santaros klinikose, vienas – Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL). Visi trys asmenys – neseniai grįžę iš užsienio, du iš Austrijos, trečiuoju atveju – iš Dominykos Respublikos.

Dėl šių naujų atvejų pradėti epidemiologiniai tyrimai.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas feisbuke pranešė, kad vienas iš trijų pacientų yra 56 metų telšiškis.

„Nors į Lietuvą iš Dominykos Respublikos jis grįžo dar kovo 4 dieną, bet į KUL greitosios medicinos pagalbos automobiliu pristatytas vakar, o šiandien jau pradedamas gydyti. Būklė – patenkinama, kaip ir visų kitų gydomų čia, uostamiestyje“, – rašo V. Grubliauskas.

Pirmadienį SAM pranešė, jog dešimtyje savivaldybių – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Tauragės, Telšių, Alytaus, Utenos – bus įkurti mobilūs punktai, kuriuos savarankiškai atvykusiems pacientams bus atliekami tyrimai dėl naujojo koronaviruso (COVID-19).

Tai reiškia, kad savivaldybės nuo pirmadienio gali organizuoti tokių punktų steigimą. Kuriose vietose tiksliai šie punktai bus įkurti, turi apsispręsti jos pačios.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
TELŠĘ per 11 deinų turiejė paraudonoutė. Mūšį tokiems nešiotojams. Tik mūšį.

kad

kad portretas
Vėl kartojasi,ir kartojasi ...nusibodo ta besikartojanti rašliava...

Na ir

Na ir portretas
bastunai.Negi darbo reiklais buvo Dominikoje.Ir ko ten?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių