Quantcast

Koronavirusas Lietuvoje: patvirtinti 233 nauji atvejai, mirčių neužfiksuota

  • Teksto dydis:

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 233 nauji koronaviruso atvejai, nuo šios ligos naujų mirčių nefiksuota, penktadienį pranešė Statistikos departamentas.

Keturiolikos dienų naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 51,6, teigiamų diagnostinių testų dalis per parą ūgtelėjo iki 1,8 procento.

Toliau augant užsikrėtimų koronavirusu skaičiams, Lietuva iš pirmosios geltonosios (B1) rizikos zonos perėjo į antrąją geltonąją (B2).

Lietuviška spalvų sistema paremta naujų atvejų skaičiui 100 tūkst. gyventojų per keturiolika dienų ir teigiamų testų dalimi per septynias dienas. Ji patvirtinta šių metų vasarį kaip karantino atlaisvinimo planas.

A arba žaliasis scenarijus galioja, kai 100 tūkst. gyventojų tenka mažiau nei 25 atvejai, o teigiamų testų dalis yra mažesnė nei keturi proc. B arba geltonasis scenarijus suskirstytas į B1, kai yra 25–50 atvejų 100 tūkst. gyventojų, mažiau nei keturi proc. teigiamų testų, ir B2, kai 100 tūkst. gyventojų teka 50–100 atvejų.

Taip pat yra C arba raudonasis ir D – juodasis scenarijai, kai atvejų skaičiai perkopia atitinkamai 100 ir 500 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Anksčiau su šiais spalviniais rodikliais buvo siejami konkretūs suvaržymai ir atlaisvinimai, tačiau pastaruoju metu Vyriausybės atstovai akcentuoja, kad griežtesnės priemonės bus siejamos pirmiausia su ligoninių užimtumu.

Šalyje atlikti 5939 molekuliniai (PGR) ir 3990 antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 280 tūkst. 541 žmogus, iš jų tebesergančių per parą padaugėjo iki 1353.

Nuo šios ligos iš viso mirė 4409 žmonės, tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejamos 9007 mirtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Nėra to viruso sugalvota

Ir vėl tas pat

Ir vėl tas pat portretas
Kaip ir praeitais metais be karantino sugebėjome tik liepos mėnesį pragyventi. Kaip jau užknyso visi šitie viruso platintojai. Įtariu, kad kalčiausi iš Didžiosios Britanijos atvažiuojantys atostogauti Lietuvos emigrantai, nuo kurių užsikrečia jų giminaičiai ir draugai. Ne be priežasties pajūryje sergamumas didžiausias.

4

4 portretas
Pats patikimiausias skiepas, tai užsikrėtimas COVID ir persergimas, iškart išaiškės kokie organai pas tave silpni, būna taip silpni, kad net miršta žmogus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių