Quantcast

Koronavirusas: kaip sumažinti riziką užsikrėsti ir kur kreiptis, jei kyla klausimų?

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų sveikatos apsaugos agentūra ketvirtadienį paskelbė Kinijoje prasidėjusį naujojo koronaviruso protrūkį tarptautinio masto ekstremalia visuomenės sveikatai padėtimi. Lietuvos specialistai pasidalijo kontaktais, kuriais galima kreiptis, jei kyla klausimų dėl šio viruso.

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija dėl naujojo koronaviruso rekomenduoja laikinai nevykti į Kiniją.

Gyventojai gali konsultuotis karštąja linija telefonu 8 618 79984 (visą parą konsultuoja Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai).

Jei kyla klausimų dėl naujojo koronaviruso, galima skambinti visą parą: 8 618 79984 (Vilnius), 8 652 30105 (Kaunas), 8 616 94562 (Klaipėda).

ULAC nuotr.

Jungtinių Tautų sveikatos apsaugos agentūros sprendimas koronaviruso protrūkį paskelbti tarptautinio masto ekstremalia visuomenės sveikatai problema, turėtų padėti geriau koordinuoti tarptautines pastangas įveikti šią ligą.

„Mūsų didžiausias susirūpinimas – kad virusas išplis į šalis, kur sveikatos apsaugos sistemos silpnesnės... Tai nėra balsavimas dėl nepasitikėjimo Kinija“, –  per spaudos konferenciją Ženevoje sakė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adanomas Gebrajesusas).

Profilaktika ir medicininės kaukės

Pasakoja Ina Marčiulionytė, Lietuvos ambasadorė Kinijoje, apie koronaviruso profilaktiką ir medicinines kaukes:

Sergantysis asmuo, kuris čiaudi, kosėja, kad su lašeliais virusas nepatektų į aplinką ir į orą, yra rekomenduojama naudoti tą paprastą medicininę kaukę. Tačiau medikams ir sveikiems žmonėms šita kaukė nebepadės, nes viruso šita kaukė nesulaiko ir yra rekomendacija naudoti aukšto filtravimo kaukes, kurios sulaiko 95, net 99 proc. viruso arba kitų sukėlėjų, kybančių ore. Tai kvėpavimo takų apsauga, toliau – dažnas rankų plovimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sidonė\

Sidonė\ portretas
Gal morgas pasirūpins po visko, bet viena ausimi girdėjau, kad bus dezifekuojamos namų laiptonės. Gal Savivaldybių intencija?

Sidonė

Sidonė portretas
Kokios dezinfekuojančios medžiagos padeda pvz. laiptinėje?

kreiptis

kreiptis portretas
Kreiptis į morgą,jeigu net vaistų nėra nuo neatpažintos-nežinomos ligos :)Tiek prirašyta,o naudos maža.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių