Quantcast

Koronavirusas ir gripas: tyrimas atskleidė simptomų skirtumus

  • Teksto dydis:

„Artėjant gripo ir peršalimo ligų sezonui, bus labai svarbu greitai atskirti COVID-19 pacientus nuo sezoninio gripo pacientų“, – sako Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovas Saulius Čaplinskas. Profesorius socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo naujos mokslininkų studijos rezultatais.

Tyrimo metu buvo lyginami 1402 sezoniniu A ir B gripu  ir 315 COVID-19 liga JAV sirgusių vaikų klinikiniai duomenys. 

„Tyrėjai nustatė, kad šių dviejų vaikų grupių hospitalizavimo, gydymo intensyviosios terapijos skyriuje ar mechaninio ventiliatoriaus naudojimo rodikliai reikšmingai nesiskyrė. Kalbant apie klinikinį vaizdą, COVID-19 liga sergantiems vaikams dažniau pasireiškė karščiavimas, viduriavimas ar vėmimas, galvos, kūno ir krūtinės skausmai, nei sirgusiems sezoniniu gripu vaikams. Tikimasi, kad šis tyrimas padės greičiau atskirti COVID-19 liga sergančius vaikus nuo sergančiųjų sezoniniu gripu“, – rašė profesorius.

Profesorius Vytautas Kasiulevičius taip pat pasidalijo mokslininkų pasiekimais kovoje su COVID-19. 

„Pagaliau po truputį judame į priekį. Baricitinibas (JAK 1 ir JAK2 inhibitorius) derinyje su remdesiviru viena diena trumpina COVID-19 pacientų sveikimo laiką. Tai rodo preliminarūs atsitiktinės atrankos tyrimo rezultatai. Į tyrimą, kuris vykdomas nuo gegužės mėnesio, įtraukta daugiau kaip 1000 pacientų. Baricitinibas iki šiol buvo naudojamas reumatoidinio artrito gydymui, jeigu TNF antagonistai nebūdavo pakankamai veiksmingi. Janus kinazės (JAK) – tai grupė molekulių, dalyvaujančių citokinų aktyvacijos procese. Manoma, kad JAK inhibitoriai gali padėti valdyti ar net užkardyti citokinų audrą“, – socialiniame tinkle rašė Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Magyla

Magyla portretas
Cenzūra jau įteisinta? "Jūsų komentaras buvo įrašytas į moderavimo eilę, ir bus paskelbtas tik kai jam pritars svetainės administratoriai. Jūsų komentaras išsaugotas po to kai jį peržiūrės svetainės administratoriai ir patvirtins jis bus paskelbtas".

va

va portretas
Mums abrakadabra tos citokinių audros
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių