Quantcast

Sąmokslo teorijos – ir tarp policininkų: nenorėjo testuotis dėl esą COVID-19 užkrėstų testų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė Seimui siūlė įvesti privalomą skiepijimą sveikatos apsaugos ir socialinio sektoriaus darbuotojams. Parlamentas šį sąrašą gali praplėsti, tačiau bent jau kol kas jame nebelieka policijos pareigūnų, praneša LNK.

Vilniaus miesto policijos profsąjungos pirmininkas Vladas Sanda įvertino Vyriausybės sprendimą privalomai neskiepyti policijos pareigūnų.

„Toks Vyriausybės sprendimas didelės įtakos mūsų pareigūnams neturi. Savo laiku mes kovojome, kad pareigūnai būtų įtraukti į prioritetines gretas ir būtų paskiepyti, kada tai buvo labai aktualu, nes dirbome priešakinėse gretose, stovėjome blokpostuose, bendravome su įvairiais žmonėmis. Šią dieną didelė pareigūnų dalis jau yra pasiskiepiję ir trečia vakcina, dėl to sprendimas, kad mus išbraukė iš privalomo skiepytis profesijų sąrašo nėra didelis blogis. Manau, kad bet kokia prievarta, o privalomas skiepijimas būtų prievarta, gimdo pasipriešinimą. Pareigūnai sąmoningi, pasiskiepijo, dalis persirgo šia liga, todėl tai nėra labai aktualus klausimas. Manyčiau, toks Vyriausybės sprendimas nėra nenaudingas pareigūnams“, – kalbėjo V. Sanda.

 

 

V. Sanda aiškino, kad profsąjungos neprisidėjo prie Vyriausybės sprendimo privalomai neskiepyti policijos pareigūnų.

„Mano žiniomis, profesinės sąjungos, bent jau tos, kurios yra Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos sudėty, nedalyvavo priimant tokį sprendimą ir jokios įtakos tam neturėjo. Iš ryto buvo žinia, kad toks sprendimas priimtas. Mes, profesinių sąjungų vadovai, susiskambinome, aptarėme bendrą poziciją“, – aiškino jis.

Pasak Vilniaus miesto policijos profsąjungos pirmininko, yra tokių pareigūnų, kurie atsisako skiepytis.

„Kaip ir bet kokiame visuomenės sluoksnyje, tokių žmonių yra. Tokia yra jų nuomonė, tokia jų valia. Jie vykdo kitas prievoles, kadangi privalu tai daryti – tai reglamentuota ir Vyriausybės nutarimais, ir mūsų vadovybės įsakymais. Jie daro kitaip, negu padarė dauguma“, – pasakojo V. Sanda.

Kaip aiškino pašnekovas, Vyriausybės svarstymas privalomai skiepyti pareigūnus skambėjo gana keistai, turint omenyje, kad visai neseniai pareigūnams tik protestais pavyko išsikovoti vietą prioritetiniame skiepų sąraše.

„Šiek tiek keista. Kodėl taip keičiami sprendimai, mes nežinome motyvų. Pasakyti, ar tai gerai, ar blogai, yra sunku“, – sakė V. Sanda.

Pasak profsąjungos vadovo, pareigūnui tikimybė darbe užsikrėsti koronavirusu nėra didelė.

Manau, kad bet kokia prievarta, o privalomas skiepijimas būtų prievarta, gimdo pasipriešinimą.

„Todėl, kad priimdami kvietimą mūsų operatyvaus valdymo padalinių budėtojai visada šį klausimą išsiaiškina. Prieš siųsdami pareigūnus į iškvietimą, mes dažniausiai turime tą informaciją. Jeigu pagalba yra reikalinga žmonėms, kurie yra saviizoliacijoje ir tikrai serga, pareigūnai važiuoja su specialia apranga. Jie turi aprangą, jie apmokyti, kaip elgtis tokioje situacijoje. Kad pareigūnai užsikrėstų vykdydami tiesiogines savo pareigas ar funkcijas, dažniausiai yra retas atvejis. Dažniausiai užsikrečiama buityje“, – teigė jis.

„Pareigūnų Lietuvoje trūksta virš 1,5 tūkst. Vilniaus apskrityje jų trūksta daugiau kaip 500. Tai, kad pajėgų trūktų dėl susirgimo koronavirusu, aš nesu girdėjęs. Tiesiog šiandien pareigūnų trūksta. Yra sergančių, yra dirbančių nuotoliu. Kad masiškai sirgtų tie, kurie privalo būti gatvėje, taip nėra“, – tikino V. Sanda.

Pašnekovas pripažino, kad kai kurie policininkai atsisakę skiepytis išėjo iš darbo, nes nenorėjo ir testuotis.

„Taip yra buvę, Vilniaus apskrityje yra išėję keletas pareigūnų iš darbo dėl šios priežasties. Kiti, vykdant vadovų įsakymus pačioje pradžioje, buvo nušalinti nuo tarnybos, kol neatnešė neigiamų testų rezultatų. Jie nenorėjo testuotis, teigdavo, kad netgi testavimo metu gali būti užkrėsti, kadangi ant tų mėginių yra tam tikra medžiaga, kuri gali užkrėsti. Manau, kad tai yra neigiamos informacijos suvokimas. Žmonės tiesiog priima tokius sprendimus, užsispiria“, – atviravo V. Sanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam ne kaimų šiukslynui

Tam ne kaimų šiukslynui  portretas
Tipo Vilniui ar Šakiuose jau 3 m. gyveni? DDD

H

H portretas
Tai tiesa aš palaikau pareigunus tegu skiepina seima jie lietuvos gėda

Gija

Gija portretas
O ką policininkas ne žmogus ,jis negali turėti savo įsitikinimų ir nuomes.Aš palaikau jo nuomonę ir getbiu tokios specialybės žmones. Man teko ir užsienyje sutikti gerų šios specialybės darbuotojus,nuoširdūs ,padėti pasiruoše žmonės.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių