Quantcast

Žiema – laikas pasirūpinti veido oda

  • Teksto dydis:

Ar nepamiršote Naujųjų metų naktį pasižadėti darbų, siekių ir kasdienių rūpesčių sūkuryje šiemet daugiau dėmesio skirti tik sau? Jeigu taip, dar ne vėlu susigriebti, nes būtent žiema yra palankiausias metas iš esmės pasirūpinti savimi ir savo oda.

Tačiau dažnai moteris sulaiko klaidingas įsitikinimas, kad norint atgaivinti ar atjauninti odą, tam reikia skirti itin daug pastangų. „Grožio chirurgija“ gydytoja dermatologė Natalija Jasaitienė primena, kad priemonių tam yra tiek naminių, tiek profesionalių, reikia tik pasitelkti fantaziją, skirti šiek tiek laiko ir meilės sau.

Kiekviena moteris susiduria su skirtingomis odos problemomis. Beveik visos pergyvena dėl ryškėjančių raukšlių, tuo tarpu vyresnės – dar ir dėl matomų veido porų, jaunos merginos – dėl aknės sukeltų problemų, o nereta ir dėl įvairių uždegimų, paūmėjančių žiemos metu. Sprendimų odos problemoms gydyti yra įvairių, bet moterys pasimeta, kai reikia juos atsirinkti ir dažnai numoja ranka galvodamos „kitą kartą“. Naujieji metai yra puiki proga prisiminti senas taisykles, kad pagrindinis moters aksesuaras – lygi ir graži oda, o geriausias laikas stengtis dėl savęs yra būtent dabar.

Reikia laiko sau 

Būdų, kurie padeda išlaikyti grožį, yra įvairiausių: tiek namų, tiek profesionaliomis sąlygomis. Svarbiausia – rasti šiek tiek laiko sau, pasitelkti fantaziją ir bent retkarčiais palepinti savo odą. Tai padaryti galima tiesiog naudojant kiekvienuose namuose randamas priemones: medų, cukrų, sodą, kokosų aliejų.

Norinčioms lygesnės ir švaresnės odos namuose rekomenduojama pasidaryti veido šveitiklį su ruduoju cukrumi ir kokosų aliejumi. Šiltame aliejuje ištirpintos cukraus granulės nėra tokios aštrios ir nepažeis jautrios veido odos. Kitas itin paprastai pagaminamas šveitiklis – du šaukštai medaus ir truputis sodos.

Dažnai internete randamos rekomendacijos šveisti veidą naudojnat kavos tirščius. Pasak specialistų, tai viena dažniausių moterų daromų klaidų – kavos tirščiai, gal ir tinka šveisti kūno odai, tačiau veidui tai yra pernelyg agresyvi priemonė.

Moterims, kurios pergyvena dėl išsiplėtusių veido odos porų, rekomenduojami paprasti naminiai receptai naudojant žaliąją arbatą, alaviją, kurie turi poras sutraukiantį poveikį. Taip pat teigiamai vertinami veido valymo aparatai, kuriuos galima naudoti namuose – saikingai juos naudojant, oda tampa švaresnė ir skaistesnė, susitraukia poros.

Grožio atostogos – žiemą

Netikinčioms naminėmis gydomosiomis priemonėmis ir norinčioms greito, efektingo poveikio odos sveikatai ir grožiui, žiema yra pats palankiausias metas kreiptis į specialistus.

Tai pats geriausias metas atlikti lazerines procedūras. Ne tik dėl to, kad praėjus šventiniam šurmuliui kiekviena moteris svajoja apie laiką tik sau, kelių dienų ramybę bei poilsį, bet taip pat šiuo metu nereikia saugotis tiesioginių saulės spindulių, kurių įprastai būtina vengti kelias savaites iki ir po lazerinių procedūrų. Savo universalumu ir gydomuoju poveikiu unikali procedūra yra frakcinis veido odos atjauninimas, galintis išspręsti visą puokštę odos negalavimų: panaikinti raukšles, gydyti aknės pažeistą odą, naikinti randus ir pigmentines dėmes, sutraukti poras ir grąžinti odai sveiką spindesį, kurį žiemą dėl vitaminų stygiaus, sauso ir šalto oro pokyčių, tenka pamiršti.

Šios procedūros metu veido odos paviršius yra veikiamas taškiniu – frakciniu būdu. Lazeris odai siunčia impulsus, kurie veikia tik tam tikras jos dalis ir suformuoja tūkstančius mikroskopinių „stulpelių”, o aplinkiniai audiniai lieka nepažeisti. Tokiu būdu yra skatinami atsinaujinimo procesai giliuosiuose dermos sluoksniuose: susidaro nauja, švelni oda, suaktyvėja kolageno gamyba. Iš karto po procedūros vyksta aktyvūs odos atsinaujinimo ir persitvarkymo procesai. Pasikeitimai tokie intensyvūs, kad tampa matomi jau po pirmos procedūros, tad sveikai odai pakanka atlikti ją vos kartą per metus.

Vienintelis šios procedūros trūkumas – kelias dienas po jos veido negalima šlapinti ir reiktų pabūti namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jhr

jhr portretas
Penioterapija...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių