Quantcast

Ko geriau nelaikyti šaldytuve?

  • Teksto dydis:

Kai kurie vaisiai ir daržovės, laikomi šaldytuve, gali prarasti arba taip ir neįgyti savo naudingųjų savybių, tikina ekspertai. Grįžę iš parduotuvės ne viską, kas mums įprasta, turėtume sudėti į šaldytuvą, rašo dailymail.co.uk.

Daugybę įvairių produktų patartina laikyti šaldytuve, tačiau kai kurie jų, ypač vaisiai ir daržovės, į šaldytuvą turėtų keliauti tik visiškai sunokę.

Paprastai duoną dedame į šaldytuvą norėdami, kad ji kuo ilgiau liktų nesupelijusi, tačiau šaldytuve laikoma duona greičiau džiūsta. Be to, ilgiau užsistovėjusi ji vis tiek supelys. Tad jei neketinate greitu metu suvartoti duonos, dietologė Aloysa Hourigan pataria ją užšaldyti (laikyti šaldymo kameroje).

Nusipirkę pomidorus, juos dažniausiai padedame į šaldytuvą. Tačiau yra priežastis, kodėl prekybos centruose šios daržovės nėra laikomos šaldytuve. Kad pomidorai būtų tinkami maistui, jie turi būti gerokai sunokę. Šaldytuve jie nenoks, tad ten keliauti jie turėtų tik po to, kai visiškai sunoksta.

Kuo apelsinas labiau sunokęs, tuo daugiau vitamino C ir antioksidantų jis turi. Per ilgai šaldytuve laikomas apelsinas ima prarasti savo vitamino C atsargas.

Bulvės niekuomet neturėtų būti laikomos šaldytuve. Jame jos įgauna per daug drėgmės. Kaip ir svogūnai, šios daržovės turi būti laikomos tamsioje vėsioje vietoje.

Uogos genda labai greitai, tačiau išsyk iš daržo ar parduotuvės į šaldytuvą jos keliauti neturėtų.

Medus taip pat turėtų būti laikomas atokiau nuo šaldytuvo, mat laikomas šaldytuve jis kristalizuojasi. Laikomas spintelėje jis negenda.

Česnakus, kaip ir svogūnus bei bulves, geriausia laikyti tamsioje vėsioje vietoje tol, kol jis nėra praluptas. Kai tik pradedame jį vartoti, nuluptus jo gabalėlius patartina laikyti šaldytuve, priešingu atveju jis neteks skoninių savybių.

Aliejai paprastai nelaikomi šaldytuve, tačiau dienos šviesoje neretai apkarsta, tad šaldytuve savo natūralų skonį išlaiko ilgiau. Alyvuogių aliejus turėtų būti laikomas tamsoje, kadangi šviesa sumažina antioksidantų kiekį jame.

Arbūzo neturėtumėte laikyti šaldytuve, kol jis nėra supjaustytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių