Quantcast

Kinijoje paslaptingas pneumonijos protrūkis nusinešė pirmąją gyvybę

Kinija šeštadienį pranešė, kad virusas, manoma, priklausantis tai pačiai šeimai, kaip ir daugiau nei prieš dešimtmetį Kinijoje ir Honkonge šimtus gyvybių nusinešęs ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) patogenas, jau pareikalavo pirmosios aukos.

Vidurio Kinijos mieste Uhane naujo tipo koronavirusas iki šiol diagnozuotas 41 žmogui, kuriems pasireiškė į plaučių uždegimą panašūs simptomai, o vienas iš jų mirė, savo interneto tinklapyje pranešė miesto sveikatos komisija.

Penktadienio duomenimis, du pacientai buvo išrašyti iš ligoninės, o septynių būklė išlieka sunki.

Komisija nepatikslino, kada pacientas mirė, ir nepateikė jokios informacijos apie jį, tik pranešė, kad dauguma diagnozuotųjų dirbo Uhano jūros gėrybių turguje. Šis buvo uždarytas sausio 1 d., kilus infekcijos protrūkiui.

Šis atvejis sukėlė nerimą dėl sąsajų su SARS, nuo kurio 2002–2003 metais pagrindinėje Kinijos dalyje mirė 349 žmonės, o dar 299 – Honkonge.

Valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ penktadienį pranešė, kad naująjį protrūkį tiriantys Kinijos mokslininkai „preliminariai“ nustatė, jog jį sukėlė iki tol nežinotas koronaviruso tipas.

Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO), koronavirusai yra didelė patogenų šeima, galinti sukelti įvairių susirgimų – nuo paprasto peršalimo iki sunkesnių ligų, tokių kaip SARS ir Artimųjų Rytų respiracinio sindromo infekcija (MERS), išplitusia 2012 metais ir taip pat sukėlusia daugybę mirčių.   

Uhano sveikatos komisijos duomenimis, nuo sausio 3-osios naujų ligos atvejų neužregistruota. 

„Šiuo metu nerasta virusu užsikrėtusių medicinos darbuotojų ir nerasta jokių aiškių įrodymų, kad infekcija plistų nuo žmogaus žmogui“, – panešė komisija. 

Uhano valdžios atstovai anksčiau sakė, kad susirgo 59 žmonės, tačiau šeštadienį paskelbtas pranešimas rodytų, kad ne visiems jiems buvo patvirtinta naujojo viruso diagnozė. 

Pirmą kartą ši infekcija buvo patvirtinta gruodžio 31-ąją Uhane, kur gyvena daugiau kaip 11 mln. žmonių.

Honkongo valdžia dėl protrūkio Uhane ėmėsi atsargumo priemonių: sustiprino traukinių ir lėktuvų dezinfekciją bei keleivių tikrinimą.

Vis dėlto PSO ketvirtadienį pranešė, kad, remdamasi esama informacija, nerekomenduoja jokių konkrečių priemonių keliautojams bei netaiko jokių prekybos ar kelionių apribojimų Kinijai. Taip organizacija išreiškė pasitikėjimą kinų institucijų gebėjimu valdyti situaciją.

Kinija atmetė SARS pasikartojimo tikimybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Japonija lygiai taip pat kaip ir Lietuvos GRIGEO paslapcia, milijonais tonu leidzia radioaktyvu vandeni i Ramuji vandenyna. Stipriai uzkrestas radiacija vanduo jau pasieke Amerikos Kalifornijos pakrante. VISI gyvunai, zuvys siauriniame Ramiajame vandenyne JAU MUTAVO ir neaisku ar yra NEPAVOJINGU zmonems. Pavojingos VISOS mutacijos. Aciu kapitalizmui uz grazu grazu gyvenima nuodingame savartyne.

Anonimas

Anonimas portretas
Na vot, Japonijos Fokusimos AE avarija pradejo duoti vaisiu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių