Quantcast

Kinija pradėjo koronaviruso vakcinos klinikinius bandymus

Pasaulio mokslininkams skubant rasti būdų nugalėti mirtiną patogeną, Kinija pradėjo pirmąją vakcinos nuo naujojo koronaviruso klinikinių bandymų fazę.

Praėjusią savaitę JAV sveikatos apsaugos pareigūnai taip pat paskelbė, kad Sietle pradėti bandymai kuriamai vakcinai nuo koronaviruso patikrinti.

Kinijos mokslininkai bandymus formaliai pradėjo kovo 16 d. – tą pačią dieną, kaip ir apie tai paskelbė JAV. Manoma, kad klinikiniai bandymai Kinijoje vyks iki šių metų pabaigos.

„Savanoriams, dalyvaujantiems COVID-19 vakcinos bandymų pirmojoje fazėje, jau leidžiama vakcina“, – valstybės finansuojamame projekte dalyvaujantis mokslo darbuotojas sekmadienį sakė naujienų agentūrai AFP.

Bandymuose dalyvaujantys 108 savanoriai, kurių amžius svyruoja nuo 18 iki 60 metų, padalyti į tris skirtingas grupes ir gauna skirtingo stiprumo vakcinas. Visi savanoriai yra Uhano miesto gyventojai. Būtent šiame mieste praėjusių metų pabaigoje ir prasidėjo pandemija virtęs infekcinis susirgimas.

Kinija apie bandymų pradžią paskelbė aštrėjant politiniam konfliktui su JAV dėl pandemijos. Pekiną papiktino tai, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas patogeną pavadino „kinišku virusu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių