Quantcast

Keturiems M.A.M.A. apdovanojimų dalyviams nustatytas koronavirusas

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) teigia, kad keturiems M.A.M.A. apdovanojimų dalyviams nustatytas koronavirusas.

„Atlikus epidemiologinę diagnostiką, koronavirusinė infekcija nustatyta keturiems asmenims, kurie nurodo dalyvavę muzikos apdovanojimuose, vykusiuose Kaune. Kitų aplinkybių, kur asmenys būtų dalyvavę kartu, epidemiologinių tyrimų metu asmenys nenurodė“, – portalui kauno.diena.lt teigė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

Visų keturių atvejų patvirtinimo data, anot specialistės, yra balandžio 1-oji.

Kaip teigė NVSC atstovė, vertinama, kad vienas iš keturių asmenų apdovanojimuose dalyvavo užkrečiamuoju periodu.  „Izoliuoti keturi asmenys, apdovanojimų metu su juo turėję didelės rizikos sąlytį, neįskaitant asmenų, kuriems patvirtinta COVID-19 liga“, – teigė J. Petravičienė.

„Visi asmenys ir tas pirmasis (mes vertiname jį kaip infekcijos šaltinį, nes jam pirmam pasireiškė simptomai), nurodo, kad čia dalyvavo tiek 26, 27 dieną. Kiek suprantu, jis buvo „Žalgirio“ arenoje ir su juo sąlytį turėjo ir kiti užsikrėtusieji. Negali būti, kad jis būtų neįleistas į areną“, – sakė NVSC atstovė.

Organizatoriai jau buvo pranešę, kad koronavirusas prieš M.A.M.A. apdovanojimus buvo nustatytas vienam asmeniui, tačiau jis į Kauno „Žalgirio“ areną, kur ir vyko šis renginys, nebuvo įleistas. Ar apie jį NVSC žino?

„Mes atvejus tiriame, kai gauname informaciją iš laboratorijų. Tad negaliu pasakyti, ar konkrečiai šis asmuo apie tai pranešė NVSC. Jeigu žmogus kažkur prasitestavo, tarkim, neoficialiai arba namų sąlygomis, ir jam tas testas buvo teigiamas ir jis neatliko testo laboratorijoje, tai NVSC apie tą atvejį ir neturės informacijos“, – aiškino specialistė. 

J. Petravičienė teigė, kad visi asmenys jautė koronaviruso infekcijai būdingus simptomus. „Pirmam asmeniui jie pasireiškė kovo 29 dieną, kitiems, pagal jų nurodytą informaciją, – kovo 31 dieną. Kai atlikome apklausą, tai jie nepateikė informacijos, kad būtų hospitalizuoti ar jų sveikatos būklė būtų sunki“, – sakė pašnekovė.

M.A.M.A. apdovanojimų organizatoriai aiškinasi situaciją dėl užsikrėtimų COVID-19. 

Primename, kad praėjusią savaitę Kauno apskrities policija dėl kaukių nedėvėjimo, numatytų atstumų nesilaikymo pradėjo 42 administracines teisenas pavieniams asmenims, kurie dalyvavo M.A.M.A. apdovanojimuose.

Vertinama, kad vienas iš keturių asmenų apdovanojimuose dalyvavo užkrečiamuoju periodu.

Administracinė teisena pradėta ir transliacijos organizatorių atžvilgiu.

Už tai fiziniams asmenims gresia 500–1500 eurų, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Reaguodami į policijos pranešimą, renginio organizatoriai pranešė tęsiantys bendradarbiavimą ir pažadėjo pagalbą renginio dalyviams.

Savo ruožtu renginio organizatoriai pabrėžė, kad filmavimų metu laikytasi saugumo priemonių ir rekomendacijų. Organizatoriai teigė, kad filmavime nebuvo nė vieno pašalinio žmogaus, visi dalyviai prieš apdovanojimus buvo testuojami dėl COVID-19, o personalas dėvėjo apsaugines veido kaukes.

Viešojoje erdvėje jau transliacijos metu kilo pasipiktinimas, kad nesilaikoma karantino taisyklių, nedėvima kaukių, nėra saugių atstumų. Kai kurie renginį pavadino „puota maro metu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oskarus

Oskarus portretas
Nuotoliniu budu iteikinejo, o cia saviveiklininkams butinybe buvo savo zema lygi ir tuscia intelekta demonstruoti Kauno arenoje!

na va

na va portretas
pasirodo kovidas greitesnis už bauduotojus? O gal tarp tų užsikrėtusių papuolė ir ta mergelka (pardon, artistė sugyventinė), kuri su džiaugsmu savo sėdmenis tinklu aptrauktus visam svietui rodė? Būtų gaila, jei sukarščiuotų tokia "drąsuolė"...

O, kiek, tie "organizatoriai,

O, kiek, tie "organizatoriai, portretas
užkretė toj nakteleje????? nes mergos buvo gražios...Klausimuks? Tai, vat???
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių