Quantcast

Kauno rajonas tebelieka tarp didžiausios COVID-19 rizikos savivaldybių šalyje

Trečią savaitę iš eilės Kauno rajonas priklauso prie savivaldybių, kuriose epidemiologinis rodiklis 100 tūkst. gyventojų viršija Lietuvos vidurkį bei yra didesnis už penkis ir per pastarąsias keturiolika dienų čia buvo nustatytas daugiau nei vienas užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejis.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, šią savaitę, nuo rugpjūčio 17 d. iki rugpjūčio 23 d., Kauno rajono savivaldybė pagal epidemiologinį rodiklį (21,8), didesnį už Lietuvos keturiolikos dienų suminį sergamumo rodiklį 100 tūkst. gyventojų (9,6), išlieka didelės rizikos savivaldybe, todėl tyrimai COVID-19 ligai (koronaviruso infekcijai) nustatyti profilaktiniais tikslais bus atliekami intensyviau.

Anot Kauno rajono savivaldybės atstovų, šią savaitę intensyviau profilaktiškai bus tiriami gydymo bei socialinės globos įstaigų darbuotojai. Taip pat papildomai bus tiriami pacientai, kurie gydymo įstaigose praleido daugiau nei 48 valandas. Papildomi tyrimai atliekami ugniagesiams gelbėtojams, kariams, vaistininkams, prekybos vietų, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojams.

Kaip ir anksčiau, užsiregistruoti profilaktiniam tyrimui galima paskambinus į Koronos karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808. Kauno rajono gyventojai, įstaigų ar įmonių darbuotojai paskambinę turi pasakyti slaptažodį „Profilaktiniam ištyrimui, Kauno rajono savivaldybė“.

Kauno rajono savivaldybės gyventojai, įstaigų ir įmonių darbuotojai naudojasi Mobilaus punkto paslaugomis Kauno kempinge.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijadidžiausios rizikos savivaldybėsKauno rajonasrajono-naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žinantis

Žinantis portretas
Kaune yra!!! Be to straipsnyje rašoma ne apie KAUNO MIESTĄ, bet KAUNO RAJONĄ!!!!

K

K portretas
Kaune nėra nie vieno sergašio sugalvota kaip uždėt ksukes

Susirūpinęs

Susirūpinęs portretas
Kodėl neskelbiama kokiose savivaldybės seniūnijose ir kiek yra užsikrėtusių? Žinodami kur ir kiek yra sergančių galėtume būti labiau atsargūs, labiau dėmesingi ir pan.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių