Quantcast

Kauno klinikose vietoje netekto plaštakos nykščio vyrui prisiūtas kojos pirštas

  • Teksto dydis:

Kauno klinikose plaštakos pirštų netekusiam vyrui vietoje nykščio prisiūtas kojos pirštas. Kaip penktadienį pranešė klinikos, operacija atlikta po pernai gegužę patirtos traumos, kai vyrui dirbant su staklėmis mechanizmai netyčia įtraukė kairę plaštaką ir jis neteko visų penkių pirštų.

Dėl sužalojimo sudėtingumo replantacijos atlikti iškart nebuvo galima, tačiau pradėta planuoti sudėtinga operacija ateityje.

„Pacientui suformuotos pirštų bigės amputacijos lygmenyje. Įvertinus paciento jauną amžių ir tai, kad jis neturi žalingų įpročių, pradėta galvoti apie rekonstrukcijos galimybes ateityje“, – pranešime teigė Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos klinikos gydytojas rezidentas Aurimas Dobilinskas.

Procedūrą atlikusi komanda. / Kauno klinikų nuotr. 

Pirmosios operacijos metu pacientui suformuota nykščio bigė, bet pasižymėtos kraujagyslės ir nervai ateities rekonstrukcijai. Taip pat lenkiamoji ir tiesiamoji piršto sausgyslės susiūtos tarpusavyje, kad nesutrupėtų ir galėtų veikti ateityje.

Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos klinikos gydytojas Domantas Rainys pasakojo, kad pacientui taikytos mankštos ir tuo pačiu ruoštasi antrajai operacijai – pėdos piršto perkėlimui į sužalotąją plaštaką, kad bent iš dalies būtų galima atstatyti prarastą jos funkciją.

„Kitos procedūros, atliktos rugsėjį, metu Vainiui antrasis pėdos pirštas perkeltas į prarastojo nykščio vietą, – aiškina gydytojas. – Tai mikrochirurginė operacija, kurios metu perkeliamas visas piršto kompleksas – sujungiami kaulai, sausgyslės, arterijos, venos ir nervai.“

Operacija truko apie keturias valandas. Pasak klinikų, šiuo metu vyras reabilitacijos pagalba bando išmokti valdyti kairės rankos nykštį.

D. Rainio teigimu, pasaulinėje praktikoje kojos piršto perkėlimas į plaštaką nėra naujiena, ši metodika tobulinama kelis dešimtmečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Q

Q portretas
Šiaip tokios operacijos nevisada sėkmingos , vaikystėje darant bandymus su katinais priekinės kojos sunkiai gydavo pritaisius jas vietoj galiniu , o pakeitus tarkim galva , naujaja katinėlis džiaugdavosi geriausia para laiko - tačiau nauji bandymai , naujos pergalės .

nemanau

nemanau portretas
kad tai lygiaverciai mainai , ir koja neveiks , ir plaštaka nebus pilnaverte, as budamas jaunas ta patyriau , ir nesutikau tokiai operacijai , mano intuicija nesuklydo ,kaip rodo patirtis ,

>Anonimui

>Anonimui portretas
kažin kokios traumos metu žmogus tą varpą prarado?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių