Quantcast

Kauno apskrityje sergamumas gripu ir peršalimo ligomis šiemet mažesnis nei pernai

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamentas informuoja, kad 43-iosios metų savaitės duomenimis sergamumas gripu ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Kauno apskrityje siekia 39,8 atvejus 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas registruotas Kaune – 49,8 atvejai 10 tūkst. gyventojų per savaitę.

Per savaitę užregistruoti du gripo atvejai Kaune. Vaikai sudaro 42 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Pranešimų apie hospitalizuotus dėl gripo asmenis 43-iąją savaitę Kauno apskrityje negauta.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra mažesnis. Pernai 43-iąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 55,6 atvejus 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Buvo užregistruoti septyni gripo atvejai. Vaikai sudarė 61 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.

Gripas – labai klastinga liga ir net sveikiausiam žmogui gali sukelti sunkias komplikacijas, kurias gali nulemti imlumas infekcijai ir individualus organizmo atsakas.

Skiepytis nuo gripo rekomenduojama prieš prasidedant gripo sezonui, t. y. rugsėjo pabaigoje–spalio mėnesį, tačiau skiepytis galima viso gripo sezono metu.

Freepik.com nuotr.

Nemokamai pasiskiepyti gali rizikos grupėms priskiriami 65 metų ir vyresni asmenys; nėščiosios; asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose; asmenys, sergantys lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais (taip pat ir vaikai); sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, odontologai.

Visais atvejais dėl sezoninio gripo skiepų rekomenduojama kreiptis į savo šeimos gydytoją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Kad visus tuos persalimus traktuoja kaip COVID

Piliete

Piliete portretas
Pasirodo, dar ir gripą rado! Matyt pasiklydęs buvo.

AHA

AHA portretas
Kad itin šiltas ruduo, lšpalio pabaiga o auke dienom iki 15-18C , medžiai su lapais, veja auga, gėlės žydi... Kai ateis minusas ir žvarbus kandantis oras, tuomet prasidės ir sezoninių peršalimo ligų vajus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių