Quantcast

Kauno „Adform kiemelyje“ – COVID-19 protrūkis: ragina suklusti ir lankytojus

  • Teksto dydis:

Septyni nauji koronaviruso atvejai siejami su židiniais, keturi iš jų – Kauno senamiestyje veikiančiame „Adform kiemelyje“ dirbantys asmenys, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Visuomenės sveikatos specialistų teigimu, šiuo metu vykdomas sąlytį turėjusių asmenų išaiškinimas darbovietėje.

„Visiems asmenimis yra pasireiškę COVID-19 ligai būdingi simptomai. (...) NVSC vertinimu, baro lankytojai taip pat galėjo turėti rizikingą sąlytį, todėl nuo rugpjūčio 3 dienos ir vėliau šiame bare lankęsi asmenys turėtų kreiptis į NVSC dėl individualaus rizikos vertinimo“, – rašoma pranešime.

Susisiekti prašoma telefonu 8 618 79984 (darbo valandomis) arba elektroniniu paštu kaunas@nvsc.lt.

Dar vienas naujas atvejis Kaune patvirtintas Kauno valstybinės filharmonijos darbuotojui. Asmeniui yra pasireiškę COVID-19 ligai būdingi simptomai. Anot NVSC, tai šeštasis atvejis, susijęs su šiuo protrūkiu.

Koronavirusas Vilniuje patvirtintas dar vienam Nacionalinio operos ir baleto teatro darbuotojui. Tai ketvirtas teatro darbuotojas, kuriam nustatytas susirgimas, ir šeštasis atvejis, siejamas su šiuo židiniu.

Vilniuje koronavirusas taip pat nustatytas vienam iš baro „Bardakas“ lankytojų. Jam pasireiškė infekcijai būdingi simptomai. Tai trečiasis su šiuo protrūkiu susijęs atvejis.

NVSC teigimu, per praėjusią parą patvirtinti šeši užsikrėtimo atvejai, kai žmonės turėjo kontaktą su jau anksčiau patvirtintais COVID-19 atvejais. Penki iš jų registruoti Kauno apskrityje, vienas – Vilniuje. Visi šie asmenys jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus.

Be to, nustatyti trys įvežtiniai atvejai. Du – Kauno apskrityje, vienas – Vilniaus.

Vienas asmuo Kauno apskrityje į Lietuvą grįžo iš Nyderlandų. Jis simptomų nejaučia, tyrėsi profilaktiškai. Antrasis asmuo – užsienietis, į Kaune veikiančią logistikos įmonę dirbti atvykęs iš Ukrainos.

Vilniaus apskrityje patvirtintas įvežtinis atvejis iš Ispanijos.

Anot NVSC, šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė vienas žmogus Kauno apskrityje ir vienas Vilniuje. Abu asmenys testuoti dėl jaučiamų koronavirusui būdingų simptomų.

Per praėjusią parą iš viso patvirtinta 18 naujų užsikrėtimo atvejų. Iš viso Lietuvoje koronavirusu susirgo 2283 žmonės.

Šiuo metu koronaviruso infekcija tebeserga 510 asmenų, pasveiko – 1679.

Nuo COVID-19 mirė 81 asmuo, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacijanauji viruso atvejaiįvežtiniai atvejai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerka

Nerka  portretas
Jau bėgu ir registruojasi, kad per bukumas gali būti pas žmones, jei yra sveiki, važiuoti tirtis, kad debilu valdžia užsidėtu pliusiukus.

masiniams lankytojams

masiniams lankytojams portretas
visiem jums neuzilgo bus astrawiec

Corona galvose

Corona galvose portretas
Ir kaip papugos kartoja savo ismoktas mantras-,,Socialine distancija,,,tai internete nebendrauti,telefonu ar kaip?!Fizine distancija tai suprantama,socialine-na,ir taip turtingi,prie valdzios prilipe nebendrauja gi su biednais,ranku nespaudzia,nesibuciuoja.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių