Quantcast

Kaune – didžiausias sergamumas gripu

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamentas informuoja, kad 44-osios metų savaitės duomenimis sergamumas gripu ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Kauno apskrityje siekia 46,2 atvejus – 10 000 gyventojų per savaitę.

Didžiausias sergamumas registruotas Kaune – 56,5 atvejai 10 000 gyventojų per savaitę. Mažiausiai peršalimo ligomis serga Birštono gyventojai, kur rodiklis siekia 9,7 atvejus 10 000 gyventojų per savaitę.

Per savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI Kaune ir Kauno apskrities teritorijose sumažėjo 17 proc., susirgimų gripu skaičius sumažėjo iki dviejų atvejų.

Vaikai sudaro 58 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Į Kauno apskrities ligonines per šių metų 44-ąją savaitę medicinos pagalbos dėl gripo kreipėsi trys asmenys, iš kurių vienas suaugęs ir vienas vaikas (2–17 metų) buvo hospitalizuoti.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra mažesnis. Pernai 44-ąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 65,5 atvejus 10 000 gyventojų per savaitę. Buvo užregistruoti 11 gripo atvejų. Vaikai sudarė 62 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.

Specialistai primena, kad kaip ir kasmet, nemokamai pasiskiepyti gali šie rizikos grupių asmenys:

* 65 m. ir vyresni asmenys;

* nėščiosios;

* asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose;

* asmenys, sergantys lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais (taip pat ir vaikai);

* sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, (taip pat ir odontologai).

Labai retai pasitaiko, kad inaktyvuotos sezoninio gripo vakcinos sukelia šiuos šalutinius poveikius: vietinę reakciją dūrio vietoje, galvos skausmą, raumenų skausmą, nedidelį karščiavimą, nuovargį, tačiau šią vakciną sudarančios virusų dalelės negali sukelti gripo.

Kadangi gripo virusas kinta, vakcina nuo gripo rekomenduojama skiepytis kasmet, rudens-žiemos laikotarpiu. Reikia maždaug dviejų savaičių, kad žmogaus organizme susidarytų antikūnai kovai su gripo virusu. Visais atvejais dėl sezoninio gripo skiepų rekomenduojama kreiptis į savo šeimos gydytoją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,neTINKAMAS GYVENIMO BUDAS silpnina IMUNITETA...,

...,neTINKAMAS GYVENIMO BUDAS silpnina IMUNITETA..., portretas
siandien RYTE per RADIJA GIRDEJAU...,del neNORO JUDETI pasaulis paTIRIA DIDELIUS EKONOMINIUS NUOSTOLIUS...,ligos,priesLAIKINE SENATVE ir TRUMPA GYVENIMO TRUKME...,tai TIEK trumpai SVEIKATOS TEMA... TASKAS

Nuomone

Nuomone portretas
Taip ankstri gripas? Anksciau pradedavo sirgti po kokiu naujuju.

...,kur MANO!!! akcentelis I TEMA???...

...,kur MANO!!! akcentelis I TEMA???... portretas
TASKAS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių