Quantcast

Kasdien pasaulyje – milijonas naujų susirgimų lytiškai plintančiomis ligomis

Pastaraisiais metais lytiniu keliu perduodamų ligų plitimas pasaulyje beveik nekito ir liko aukštas. Kiekvieną dieną užregistruojama daugiau kaip milijonas naujų šių užkrečiamų ligų atvejų, rodo Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) tyrimas.

Vien tik keturios infekcijos – chlamidiozė, gonorėja, sifilis ir trichomonozė – kasmet planetoje nustatomos daugiau kaip 376 mln. kartų. Tyrimas remiasi paskutiniąją turima 2016 metų statistika.

Susirgimų skaičius nuo 2012-ųjų nemažėjo, pabrėžė PSO. Išskyrus gonorėją, daugelį kitų infekcijų neturi akivaizdžių simptomų. Todėl PSO ekspertė Melanie Taylor kalbėjo apie „užslėptą epidemiją, tylią epidemiją, pavojingą epidemiją“.

Ligos dažniausiai perduodamos per nesaugius lytinius santykius ir gali turėti rimtų padarinių sveikatai. Jie smogia ne tik sekso partneriams, bet ir jų vaikams. PSO duomenimis, 2016 metais dėl sifilio 200 000 naujagimių gimė negyvi.

PSO pareikalavo geresnės medicininės ligonių priežiūros, nes infekcijos, laiku jas diagnozavus ir skyrus reikalingą gydymą, dažnai yra gerai išgydomos. Be to, PSO rekomendavo naudoti prezervatyvus ir profilaktiškai tikrintis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
100 dienų šimtas milijonų... tai žių po 20 metų sveikų nebeliks :)

Anonimas

Anonimas portretas
O kur nebus tų ligų,nes tie pidarai ir yra pagrindiniai ligų nešiotojai.Juos būtina kuo greičiau nuo visuomenės evakuoti.

vidmantas

vidmantas portretas
Foto kazkokia keista nei seip nei teip,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių