Quantcast

Kartu su žiema iš šalies traukiasi ir ligos: sumažėjo sergančiųjų gripu

Sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) sumažėjo, praneša Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai pirmadienį rekomendavo atšaukti gripo epidemiją Klaipėdos, Šiaulių miestų, Joniškio, Radviliškio, Kretingos rajonų ir Elektrėnų savivaldybių teritorijose. Elektrėnų savivaldybė jau atšaukė gripo epidemiją.

Iš viso šį gripo sezoną epidemiją buvo paskelbusios 32 iš 60 šalies savivaldybių.

Devintąją šių metų savaitę (vasario 25 d. – kovo 3 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 67,0 atvejo 10 tūkst. gyventojų. 2018 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 102,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Pasak ULAC medikų, mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų devintąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, didžiausias – Kauno administracinėje teritorijoje.

Devintąją metų savaitę visoje Lietuvoje į ligoninę buvo paguldyti 92 asmenys, iš kurių 20 vaikų iki 2 m., 38 vaikai 2-17 m. amžiaus grupėje ir 34 suaugę asmenys. Intensyvios terapijos skyriuje gydomi 6 asmenys, iš kurių – 4 vaikai ir 2 suaugusieji.

2018-2019 m. per gripo sezoną registruoti 23 mirties atvejai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių