Quantcast

Karštoji linija klaus apie naudojimąsi „KoronaStopLT“ programėle

Karštoji koronaviruso linija besiregistruojančių asmenų teirausis apie tai, ar naudoja „KoronaStopLT“ programėlę ir sutinka gauti kodą, reikalingą joje pranešti apie užsikrėtimą.

Sveikatos apsaugos ministras, operacijų vadovas Arūnas Dulkys trečiadienį pasirašė sprendimą, kuriuo Karštosios linijos darbą vykdanti Kauno greitosios medicinos pagalbos stotis įpareigojama be kitų dalykų užtikrinti, jog skambinančių ir besiregistruojančių būtų paklausiama, ar jie naudojasi programėle ir jeigu taip, ar teigiamo COVID-19 tyrimo atveju norėtų nurodytu telefono numeriu gauti trumpąją žinutę su atvejo patvirtinimo kodu, leidžiančiu paskelbti apie užsikrėtimą programėlėje.

Asmeniui sutikus ir gavus teigiamą informaciją, į Užkrečiamųjų ligų informacinę sistemą jo tyrimų rezultatai būtų perduodami kartu su kontaktu, kuriuo jis pageidauja gauti kodą.

Iki šiol šį kodą išduodavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), dėl to į jį reikėdavo kreiptis vartotojui.

Gruodžio pradžioje skelbtais duomenimis, programėlę iki šiol parsisiuntė 130 tūkst. žmonių – maždaug 4 proc. Lietuvos gyventojų.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, apčiuopiamą teigiamą rezultatą programėlė galėtų duoti tuomet, jei ja naudotųsi bent 60 proc. šalies gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių