Quantcast

Kaišiadoryse, manoma, nuo artimųjų COVID-19 užsikrėtė 15 ligoninės pacientų

Kaišiadorių ligoninėje COVID-19 užsikrėtė 15 pacientų, manoma, kad infekcija į įstaigą pateko per pacientų artimuosius.

„Nuo šiandien mes atsidarėme 15 lovų COVID poskyrį Vidaus ligų skyriaus, šiuo metu turime 12 ligonių“, – BNS ketvirtadienį sakė Kaišiadorių ligoninės vadovė Edita Skarakodienė.

Pasak jos, įstaigoje griežtai laikomasi infekcijų kontrolės, todėl menkai tikėtina, kad pacientai į ligoninę būtų galėję patekti jau sirgdami ir tai liko nepastebėta. Be to, ligoninės personalas pasiskiepijęs ir laikosi visų saugumo reikalavimų, tad infekcijos perdavimas iš jų taip pat sunkiai galimas.

„Mūsų manymu, kadangi pasidarė lankymas laisvas, (...) atnešė mūsų lankytojai“, – sakė E. Skarakodienė.

„Pacientų artimieji tikrai neįvertina tos rizikos: jie glebėsčiuojasi, kaukes nusiima, nesilaiko 15 minučių numatyto laiko, kartais tikrai personalui reikia vos ne su piktumais juos išprašyti“, – kalbėjo ji.

Du užsikrėtusieji išvežti gydyti į Marijampolės ligoninę, keli gydosi namuose, nes jų būklė yra nesunki.

„Yra pora sunkesnių, kai kurie nejaučia jokių simptomų. Iš tų 15 pacientų, kurie susirgo, tik du yra paskiepyti. Ir tie, kurie paskiepyti, serga lengvai“, – pabrėžė ligoninės vadovė.

Kauno klinikos anksčiau pranešė, kad dėl šio protrūkio nuspręsta atidaryti COVID-19 pacientams skirtą skyrių Kaišiadorių ligoninėje, jame yra 15 papildomų stacionaro lovų su deguonies tiekimu ir viena reanimacijos ir intensyvios terapijos lova su dirbtinės plaučių ventiliacijos galimybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Augis

Augis portretas
Taigi tie artimieji, kad būtų į leisti į ligoninę, turėjo būti pasiskiepiję...ar aš klystu?

cha cha

cha cha portretas
uz lango ziema

nesamone

nesamone portretas
taigi niekur neileidziami lankytojai i ligonines,ar cia kita respublika?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių