Quantcast

Kada dėl pilvo skausmo būtina kreiptis į gydytoją?

„Priežasčių, kodėl gali skaudėti pilvą, yra galybė: pradedant stresu, persivalgymu ar valgymu per greitai arba netinkamą maistą, baigiant sunkiai gydomais susirgimais“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako gydytojas Alvydas Unikauskas.

Anot A. Unikausko, priežasčių, kodėl gali skaudėti pilvą, yra galybė: pradedant stresu, persivalgymu ar valgymu per greitai arba netinkamą maistą, baigiant sunkiai gydomais susirgimais. Gydytojas įvardijo 6 požymius, bylojančius, kad pilvo skausmas nėra normalus ir būtina kreiptis į gydytojus.

Jei nuosekliai jaučiate spazmus ar skausmą toje pačioje pilvo vietoje, jums reikėtų būti atidesniems, atkreipti dėmesį į keletą dalykų.

„Pirma, kokio stiprumo yra skausmas? Jei skausmas tikrai stiprus, rekomenduoju apsilankyti pas gydytoją. Kitas klausimas, kurį reikia apsvarstyti – skausmo eiga. Pavyzdžiui, laikas eina, o tą pilvo vietą jums vis paskauda. Jei pastebėjote, kad skausmas stiprėja arba tampa dažnesnis, tai irgi yra priežastis keliauti pas daktarą“, – teigia A. Unikauskas.

Jeigu jums reguliariai kaupiasi gausios dujos, būtina atkreipti dėmesį į tai, ką valgote, kad nustatytumėte, ar yra ryšys tarp tam tikro maisto ir jūsų simptomų. A. Unikausko teigimu, dujų perteklius gali atsirasti, kai valgote tai, ko žarnynas negali tinkamai suskaidyti.

„Tiems, kurie netoleruoja gliuteno ar laktozės, maisto produktų vartojimas su šiais ingredientais gali labai greitai sukelti dujų sankaupas. Kai kurios kitos priežastys, nulemiančios dujų kaupimąsi, yra žarnų uždegiminiai susirgimai, blogųjų bakterijų perteklius žarnyne, o tai gali būti netgi diabeto ir, žinoma, netinkamos mitybos pasekmė“, – kalba gydytojas.

Jei pastebite, kad jūsų skrandis „sustoja“ naktį, tai gali būti nieko gera nežadantis ženklas. Gydytojas pastebi, kad kiekvienas iš mūsų turime tokių naktų, jei vėlai vakare ką nors netinkamai suvalgome. Tačiau, jei tai yra nuolatinė problema, jūs turėtumėte ieškoti profesionalios pagalbos.

„Norėdami išvengti skrandžio problemų naktį, vakarienę turėtumėte valgyti ne vėliau kaip 19 val. ar ne vėliau nei 3 val. iki einant miegoti“, – pataria A. Unikauskas.

Daugiau apie pilvo skausmus – vaizdo įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių