Quantcast

Kad netoleruoja glitimo aiškinosi šešerius metus: galvojau, kad mirsiu

Kristina Pozingytė, prieš dešimt metų patyrė tai, ko nelinkėtų niekam, ir dėl sveikatos išmoko sąmoningai sekti kiekvieną maisto kąsnį. Netikėtai sutrikus virškinimo sistemai, gydytojai priežasties ieškojo šešerius metus. Ir nieko nerado.

„Galvojau, kad mirsiu. Viskas prasidėjo nuo virškinimo sutrikimų – viduriavimas, vidurių užkietėjimai, vėmimas, vėliau perauga į kasdienius galvos skausmus, spengimą galvoje, į visišką silpnumą. Po trupučiuką liga progresavo į tai, kad aš jau buvau visiškai nusilpusi, nukritęs svoris, ir gydytojai buvo pasakę: kuo baigsis – neaišku, ieškosim“, – prisimena K. Pozingytė.

Po šešerių metų galiausiai nustatyta – K. Pozingytės organizmas netoleruojantis gliuteno – baltymo, esančio kviečiuose, miežiuose ir rugiuose. Kristinai teko gerokai koreguoti mitybą ir išmokti gyventi be buvusių kasdienių saldumynų, bandelių ir makaronų.

Viešai prabilusi apie savo patirtį Kristina mainais gavo begalę pažinčių ir padėkų – begliutenė dieta tampa vis aktualesnė ne tik sergantiems autoimunine liga celiakija ar turintiems jautrumą gliutenui, bet ir kenčiantiems nuo skydliaukės sutrikimų, sergantiesiems diabetu ir kitomis ligomis.

Daug patiekalų ji išmoko pakeisti. Naujoje LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ rubrikoje „Sveikiau!“ Kristina pristato picos be gliuteno receptą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių