Quantcast

„Johnson & Johnson“ paskelbė pradedanti kurti naują vakciną nuo omikron atmainos

JAV kompanija „Johnson & Johnson“ pranešė pradedanti kurti naują vakciną nuo naujos pandeminio koronaviruso padermės omikron.

„Pradėjome modeliuoti ir kurti naują vakciną nuo omikron, o prireikus greitai pereisime prie klinikinių tyrimo etapo“, – bendrovės pranešime cituojamas jos Globalių mokslinių tyrimų ir kūrimų padalinio vadovas Mathai Mammenas (Matai Memenas).

Kartu „Johnson & Johnson“ skelbia, kad bendradarbiaudama su PAR ir kitų šalių mokslininkais išbando jau sukurtos vakcinos veiksmingumą nuo omikron padermės.

Savo ruožtu M. Mammenas pabrėžė, kad naujos koronaviruso atmainos atsiradimas nurodo būtinybę toliau stebėti epidemiologinę situaciją, skiepytis nuo COVID-19 ligos bei testuotis.

Pietų Afrikos mokslininkai apie naują daug mutacijų turinčios viruso SARS-CoV-2 padermės omikron atradimą paskelbė lapkričio 25-ąją, tačiau iki to laiko omikron atvejų jau buvo aptikta Honkonge.

Tolesnėmis dienomis mažiausiai 11 valstybių, įskaitant Izraelį, Belgiją, Jungtinę Karalystę, Nyderlandus, Italiją, Portugaliją ir Kanadą, fiksavo šios naujojo koronaviruso atmainos atvejus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dabar jau

Dabar jau portretas
ruoškit petį.

Kol

Kol portretas
Sukurs, kitas mikronas atsiras .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių