Quantcast

Jautri A. Jagelavičiūtės žinutė: skiepai yra vienintelis kelias vėl būti kartu

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį socialinių tinklų žvaigždė, stilistė Agnė Jagelavičiūtė jautriai kreipėsi į tautiečius. Žinoma moteris vaizdo įraše kalba apie pandemiją ir skiepus nuo COVID-19.

„Labai man brangus žmogus šiandien gyvena Kinijoje – jis ten mokosi ir dirba. Kad jis patektų į tą šalį pandemijos apimtame pasaulyje, jam teko ištverti net ne kelis, o dešimtis testų ir savaitę saviizoliacijos. Totalitarinės, ne tokios, kokioje neva gyvename mes, – įraše pasakoja stilistė. – Tam, kad pavasarį apsikabintume, išsiskyrus rudenį, mums teks iškęsti bent dar 10 testų. Mes kalbame apie saviizoliaciją, apie karantiną ir aš jokiu būdu neraginu elgtis priešingai, tiesiog noriu pasakyti, kad atėjo laikas suprasti, jog pandemijos neįmanoma pralaukti, net jei lauksime penkis, 10, 15 ar 20 metų, žiūrėdami, kaip tarp keturių sienų auga mūsų vaikai, kaip žlunga mūsų svajonės ir mūsų statyti verslai. Jeigu galėčiau pasiskiepyti, aš tai padaryčiau šią akimirką, aš tai būčiau padariusi vakar. Bet šiandien savo skiepą atiduodu tiems, kam jo reikia labiau – mokytojams, medikams, senjorams. Stoviu laukdama savo skiepo eilėje su viltimi į grįžtantį intymumą, kad jūs stovite kartu. Skiepai yra vienintelis kelias į kolektyvinį imunitetą ir vėl būti kartu.“

 

 

Primename, kad per praėjusią parą šalyje nustatyti 538 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė šeši žmonės.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 196 tūkst. 47 žmonės.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3209 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejama 6251 mirtis.

Praėjusią parą pirma vakcinos doze paskiepyti 9642, antra – 880 žmonių.

Lietuvoje pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze iš viso paskiepyta 143 tūkst. 92 žmonės, abiem dozėmis – 70 tūkst. 853 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
Ar čia ta pati kuri covid skiepus reklamavo ne per seniausiai ? Užuojauta

Valdas

Valdas portretas
Skiepų aktyvios propaguotojos lemtis: 2022-12-27A. Jagelavičiūtė staiga numirė.

amen

amen portretas
dar viena virusologė
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių