Quantcast

Japonijos medikai būgštauja, kad per olimpines žaidynes gali atsirasti nauja COVID-19 atmaina

  • Teksto dydis:

Tokijo vasaros olimpinių žaidynių rengimas dar nepasibaigus pandemijai gali tapti naujos koronaviruso atmainos atsiradimo priežastimi. Tai ketvirtadienį pareiškė Japonijos gydytojų sąjungos atstovas Naotas Ueyama.

„Į žaidynes Tokijuje susirinks dešimtys tūkstančių žmonių iš maždaug 200 šalių. Į Japonijos sostinę atkeliaus įvairios mutavusios atmainos, todėl varžybos bus nepaprastai pavojingos. Mes negalime atmesti pavojaus, kad po žaidynių šalyje ne tik dar sparčiau plis PAR ir indiškoji atmainos, bet ir atsiras visiškai naujas mutavusios koronaviruso atmainos variantas“, – sakė jis.

N. Ueyama pabrėžė, kad ypač didelį pavojų gali sukelti atmaina, kuri sumažins vakcinų efektyvumą arba greičiau plis tarp vaikų. „Tai taps visos žmonijos problema“, – pridūrė specialistas.

Anksčiau šį mėnesį Japonijos gydytojų sąjunga jau ragino šalies Vyriausybę atšaukti žaidynes dėl koronaviruso plitimo.

Tokijo vasaros olimpinės žaidynės turėjo vykti 2020 metų liepos 24-rugpjūčio 9 dienomis. Dėl koronaviruso pandemijos varžybos buvo atidėtos metams. Dabar planuojama jas surengti 2021 metų liepos 23-rugpjūčio 8 dienomis.

Kovo 20 d. organizatoriai priėmė galutinį sprendimą, kad varžybos vyks be aistruolių iš užsienio. Vietos žiūrovų įleidimo į sporto objektus klausimas bus svarstomas birželį, sprendimas priklausys nuo epidemiologinės situacijos šalyje.

Prieš olimpines žaidynes ES skiria Japonijai milžinišką vakcinų kiekį

Europos Sąjunga (ES) prieš olimpines žaidynes Tokijuje eksportuos į Japoniją daugiau kaip 100 mln. COVID-19 vakcinos dozių.

Šis sprendimas yra stiprus signalas, kad ES remia pasirengimą šiam sporto renginiui ir jo saugumą, ketvirtadienį po vaizdo konferencijos su Japonijos premjeru Yoshihide Suga ir Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charlesu Mocheliu sakė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen.

Vakcinacija Japonija vyksta labai vangiai. Tai dėl artėjančių žaidynių kelia didelį susirūpinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet

Bet portretas
Kodel išvis toj šaly rengia tas zaidynes, juk ta salis uzsidariusi nuo kitų šalių, net neskuba skiepytis, tai jie ir apkres visus, ir jie jokių ribojimų nesilaiko, parduotuves, gatves pilnos žmonių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių