Quantcast

J. Tulčina apie nutukusius vaikus: maisto pramonė – demonas

  • Teksto dydis:

Statistika negailestinga – vis daugiau žmonių miršta nuo širdies ligų, kurios kyla dėl nesveiko gyvenimo būdo. Deja, bet vis jaunesni žmonės susiduria su antsvoriu, kuris sukelia mirtinas ligas.

LNK laidoje „Yra, kaip yra“ dalyvausianti gydytoja Jelena Tulčina sakys, kad pasaulyje iš viso yra 170 milijonų nutukusių vaikų, bei pasakos, kad maisto pramonė – demonas, tiekiantis nesveiką maistą, o ir tėvams trūksta žinių bei suvokimo, kaip reikia maitintis patiems vaikams.

Taip pat laidoje dalyvausiantis Dovydas sveria 145 kilogramus, nors jam vos 16 metų. Dovydas laidoje pasakos, kad būdamas penktoje klasėje pradėjo jausti patyčias, bendraklasiai jį vadino „nutukėliu“.

Maisto pramonė – demonas, tiekiantis nesveiką maistą, o ir tėvams trūksta žinių bei suvokimo.

Visi vaikino draugai turi merginas, o jis dėl savo antsvorio net nesistengia jos ieškoti, kadangi žino, kad bus atstumtas. Vaikinas sako, kad jaučia kompleksus, tačiau tikina, kad jis nėra visai nesportuojantis: pažaidžia ir krepšinį ir į kūno kultūros pamokas eina, tačiau greitai pavargsta.

Moksleivis pasakos, kad yra bandęs atsikratyti viršsvorio, tačiau jam tai sunkiai sekasi. Daugiausia yra numetęs 12 kilogramų, kai gulėjo sanatorijoje. Dovydas sakys, kad valgo retai, tačiau nereguliariai, bei daug bulvinių patiekalų.

Dovydo mama Ingrida laidoje kalbės, kad vaikas gimė kaip ir visi, normalaus svorio, o iki darželio buvo liesas. Tačiau vėliau vaikui pradėjo pirkti viską – sūrelius ir kitą maistą. Moteris sakys, kad sūnui pirko ir abonentą į sporto klubą, tačiau vaikas vis rasdavo kokių nors priežasčių neiti.

Kita laidos dalyvė Irena laidoje pasakos, kad jos dukra jau ketverių metų turėjo viršsvorio. Moteris pasakos, kad jos dukra valgo daug – dvigubai daugiau nei kiti vaikai bei daug „sėdi“ prie kompiuterio.

„Yra, kaip yra“ – šį ketvirtadienį 17 val. 35 min. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gastroenter.....

gastroenter..... portretas
ponia kardiologe, lupi didelius pinigus. plauni zarnas, o paskui pacientai ateina pas mane su savo zarnu ligom. nes viska isplauni kas naudinga.

Vika

Vika portretas
Tai Tulcinai laikas veidrodyje i save paziureti, nosi pasibalnojusi tokiais,kaip anksciau sakydavo, raginiais remeliais akiniais,atrodo baisiai. Nepadeda ir liekna figura. O ta reklama,kad jos visur pilna,tai nesa jai didelius pinigus,nes kainos pas ja didziules. Galetu isigyti akinius su ne tokiais baisiais remais,neimanoma ziureti. Reikia maziau valgyti,o ne i kanalizacija leisti pinigus - turiu omeny Tulcinos klinika. Kaip sakoma,maziau eskime ir nereiks drastiskomis priemonesmis saves kankinti,nes tas zarnyno plovimas isplauna ir gerasias bakterijos ir nera toks nekaltas.

zinantis

zinantis portretas
o pati grazuole baisus pinigus lupa nuo tu storuliuku
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių