Quantcast

Įvertino COVID-19 registracijos sistemos trikdžius: reikia džiaugtis, kad yra toks susidomėjimas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį startavusi visuotinė elektroninė COVID-19 registracijos sistema veikia su trikdžiais, prie jos sunku prisijungti. Tačiau duomenų mokslininkas Vaidotas Zemlys-Balevičius sako, kad šie trikdžiai – laikini ir reikia džiaugtis tokiu dideliu norinčiųjų vakcinuotis susidomėjimu.

„Nors jau pranešama apie sistemos sutrikimus, čia yra laikinos problemos. Džiaugtis reikia, kad yra toks susidomėjimas ir tuo, kad ši sistema yra visiškai atsieta nuo e. sveikatos. Pirminis variantas, kuris ilgai Sveikatos apsaugos ministerijai buvo kaip pagrindinis, buvo susietas su e. sveikata, tai lūžus registracijai būtų lūžusi ir e. sveikata. Blogiausio išvengėm“, – nuomone dalijosi ekspertas.

„Pabandžius registruotis, tai lūžta po autentifikacijos su valdžios vartais su klaida kad „504 gateway timeout“ ir  „Microsoft-Azure-Application-Gateway/v2“. „Azure Application Gateway“ reiškiasi, kad visą registracijos sistemą galima scalinti praktiškai kiek nori, o lūžta tikriausiai valdžios vartų autentifikacija, kas reiškia, kad problemos laikinos“, – įrašą socialiniame tinkle baigė V. Zemlys-Balevičius.

Freepik.com nuotr.

Kaip skelbta anksčiau, šalyje šią savaitę visuotinai bus skiepijami vyresni nei 45 metų asmenys. Kai kuriose savivaldybėse šios amžiaus grupės gyventojai pradėti skiepyti jau anksčiau. Norėdamas registruotis skiepui nuo COVID-19, gyventojas turi patvirtinti savo tapatybę per Elektroninius valdžios vartus.

Sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Aistė Šuksta teigė, jog jeigu visuotinė registravimo sistema pradėtų strigti, numatyta alternatyva registracijai per išankstinę pacientų registracijos sistemą.

Visuotinės registravimo sistemos paslaugą tiekia bendrovė „Tarptautinė skubios medicinos akademija“, papildomo modulio kaina – 450 tūkst. eurų.

Gegužės 10-ąją Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė pradedanti plačiosios visuomenės vakcinaciją etapais, kas savaitę skiepijimą nuo koronaviruso atveriant vis naujai amžiaus grupei. Nuo gegužės 24-osios planuojama leisti visoje šalyje skiepytis 35-erių ir vyresniems žmonėms.

Masinė vakcinacija, kai skiepytis galės visi norintieji, prasidės nuo gegužės 31 dienos. Bus skiepijami gyventojai nuo 16 metų amžiaus. Nuo 16 metų bus galima skiepytis tik „Pfizer-BioNTech“ vakcina, kitų gamintojų vakcinos yra numatytos žmonėms nuo 18 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių