Quantcast

Įvardino, kur šalyje šiuo metu yra pagrindiniai COVID-19 židiniai

Net 7 iš 9 trečiadienį patvirtintų  koronaviruso atvejų yra susiję su sveikatos priežiūros įstaigomis, praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). Pagrindiniai COVID-19 ligos plitimo židiniai stebimi Vilniuje ir Kaune esančiose sveikatos priežiūros įstaigose.

„Iš 9 per vakar dieną registruotų atvejų net 7 yra susiję su židiniais sveikatos priežiūros įstaigose“, – ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje informavo NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

NVSC turimais duomenimis, 7 koronaviruso infekcijos atvejai registruoti Vilniaus apskrityje.

„7 iš 9 yra Vilniaus apskrityje registruoti atvejai. 3 atvejai Santaros klinikų darbuotojams nustatyti, du atvejai susiję su židiniu Santaros klinikose susijusiems asmenims, susirgusio darbuotojo artimieji.

„Vienas iš asmenų dirba Respublikinėje universitetinėje Vilniaus ligoninėje, skubios pagalbos skyriuje, tačiau jis dar gegužės 21 dieną Nacionalinio visuomenės sveikatos centro nurodymu buvo izoliuotas, nes buvo nustatytas didelės rizikos sąlytis su susirgusiuoju šioje ligoninėje asmeniu“, – pridūrė ji.

Pagrindiniai COVID-19 ligos plitimo židiniai šiuo metu stebimi Vilniuje ir Kaune esančiose asmens sveikatos priežiūros įstaigose.

R. Lingienės teigimu, dar vienas nustatytas koronaviruso atvejis yra susijęs su Vilniaus klinikinėje ligoninės židiniu. Pasak NVSC Vilniaus departamento direktorės, tai yra Vilniaus gyventojas, vykdoma epidemiologinė situacija.

R. Lingienė praneša, kad vienas koronaviruso atvejis yra patvirtintas Alytaus apskrities gyventojui, pasak jos, tai yra šeimoje išplitęs atvejis. Taip pat NVSC atstovė skelbia apie koronaviruso atvejį, kuris nustatytas Kauno klinikinės ligoninės reanimacijos ir intensyvios terapijos darbuotojui.

„Pagrindiniai COVID-19 ligos plitimo židiniai šiuo metu stebimi Vilniuje ir Kaune esančiose asmens sveikatos priežiūros įstaigose“, – situaciją apibendrino R. Lingienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

!

! portretas
Atidarykit poliklinikas!!!PSD nemokėsiu,nes nagaunu 4 mėn paslaugų!!!

Kas kaltas ,ar nėra reikiamos priežiūros ,atsargumo?

Kas kaltas ,ar nėra reikiamos priežiūros ,atsargumo? portretas
Vien tik visas dėmesys COVID-19 ,kitų ligų beveik negydo ir židiniai gydymo įstaigose ,baisu kiek tai dar bus .Baisu į ligonines gultis ,gali ir negrįžti ,nes pagrinde nuo to viruso miršta turintys gretutinių ligų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių