Quantcast

Išvengti skydliaukės problemų padės vanduo iš čiaupo

Skydliaukės sutrikimai žinomi nuo priešistorinių laikų, o dabar šia liga serga daugiau žmonių nei diabetu ir vėžiu kartu sudėjus. Taip teigia gydytojas Alvydas Unikauskas.

„Skydliaukė – energijos šaltinis. Ji gamina hormonus, kurie palaiko medžiagų apykaitą. Sutrikus skydliaukės veiklai, hormonų pagaminama per mažai arba per daug ir tai labai veikia žmogaus savijautą“, – sako A. Unikauskas.

Gydytojo teigimu, kai skydliaukės veikla sulėtėja, juntamas silpnumas, energijos stygius, vystosi apatija, apetitas sumažėja, o svoris – auga.

Kai hormonai gaminami per aktyviai, padidėja prakaitavimas, suintensyvėja širdies ritmas, padidėja apetitas, o svoris – krenta.

„Skydliaukės problemos susijusios su mityba. Jei organizmui trūksta jodo, anksčiau ar vėliau išsivysto skydliaukės sutrikimai. Pvz., žmonės, gerdami sterilų vandenį iš butelių, negauna jodo, kurio yra vandenyje iš čiaupo, šulinio ar šaltinio“, – tikina A. Unikauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Skydliaukės ir hipofizės veiklai reikalingi mineralai ir vitaminai: A, D, C, B2, B12, jodas, selenas, magnis, cinkas. Jei šitų elementų trūksta, streikuos skydliaukė ir kitos endokrininės liaukos.

aha

aha portretas
nemėgstu virinto vandens, geriu tik iš čiaupo, o skydliaukę vistiek teko gydyti vaistais

Ačiū

Ačiū portretas
už informaciją ir gyvenimo palengvinimą.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių