Quantcast

Inovacija diabetikams – „Eurovaistinėje“ modernios gliukozės stebėjimo sistemos bus nemokamos

  • Teksto dydis:

Nuo liepos 1 d. LR sveikatos ministro įsakymu modernios nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistemos yra valstybės kompensuojamos visiems žmonėms, sergantiems pirmojo tipo cukriniu diabetu. Šių naujų ir modernių gliukozės matavimo aparatų su gydytojo receptu galima įsigyti „Eurovaistinės“ vaistinėse, be to, šiame vaistinių tinkle vartotojui jos yra visiškai nemokamos – „Eurovaistinė“ priėmė sprendimą padengti naujųjų sistemų vartotojo priemoką savo klientams.

Kompensacija pirmojo tipo diabetikams, o priemokas dengia „Eurovaistinė“

Naujoji sistema leidžia diabetu sergantiems žmonėms nuolat stebėti cukraus kiekį ir gauti pranešimus apie pokyčius į savo išmanųjį įrenginį: telefoną ar planšetinį kompiuterį. Teisės akte numatyta, kad šios sistemos yra valstybės kompensuojamos visiems pirmojo tipo diabetikams.

„Naujoji nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistema – naujiena šalies vaistinėse, kuri padės cukriniu diabetu sergantiems žmonėms paprasčiau kontroliuoti ligą, nuolat ją stebėti – lengvai ir moderniai. Norėdami, kad kuo daugiau diabetikų priimtų sprendimą liga rūpintis inovatyviai, nusprendėme savo klientams padengti kompensuojamosios sistemos priemokas – vadinasi, asmenys, sergantys pirmojo tipo diabetu ir turinys gydytojo receptą, kompensuojamąsias gliukozės stebėjimo sistemas „Eurovaistinės“ vaistinėse gali pasiimti visiškai nemokamai“, – sakė „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Rolanda Lipnevičiūtė.

Gliukozės stebėjimas be adatų

Adatų dūriai kasdien tikrinantis gliukozės kiekį kraujyje gerai žinomi kiekvienam diabetikui. Apie sistemos veikimą pasakojanti „Eurovaistinės“ farmacininkė Jovita Aleknienė teigė, kad naują matavimo aparatą įsigiję diabetikai galės užmiršti adatas.

„Prie rankos pritvirtintas jutiklis matuoja gliukozės kiekį, o visa informacija siųstuvu persiunčiama į telefoną arba kitą išmanųjį įrenginį, kuriame galima matyti visą informaciją apie gliukozės pokyčius. Ši sistema itin gelbsti žmonėms, sergantiems pirmojo tipo cukriniu diabetu, kai per parą gliukozės kiekis stipriai svyruoja. Ja naudotis bus kur kas lengviau jaučiantiems adatų baimę ar netgi mažiems vaikams, kurie patys dar negeba įsivertinti gliukozės kiekio rodmenų“, – pasakojo J. Aleknienė.

Kompensuoja norimą gliukozės matavimą

Norintiems gliukozę ir toliau matuoti, kaip buvo įpratę, – imant kraują adata, bus toliau valstybės kompensuojamos diagnostinės juostelės gliukozei nustatyti. Valstybės kompensavimas bus skiriamas tik vienam vartotojo pasirinktam gliukozės matavimo būdui.

„Pirmojo tipo cukriniu diabetu sergantys asmenys su gydytojo receptu didžiosiose „Eurovaistinės“ vaistinėse gali įsigyti naujųjų gliukozės stebėjimo sistemos aparatų arba užsisakyti juos į artimiausią filialą. Dėl naudojimosi naująja sistema kviečiame drąsiai kreiptis į mūsų vaistininkus, kurie yra pasirengę atsakyti į visus klausimus“, – sakė „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė.

Jeigu pacientui iki liepos 1 d. buvo išrašytos diagnostinės juostelės, laukti, kol jos visos bus išnaudotos, nereikės – kompensuojamąją nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistemą galima gauti iš karto su gydytojo receptu.

Prie rankos pritvirtintas jutiklis matuoja gliukozės kiekį, o visa informacija siųstuvu persiunčiama į telefoną arba kitą išmanųjį įrenginį, kuriame galima matyti visą informaciją apie gliukozės pokyčius.

Ši sistema itin gelbsti žmonėms, sergantiems pirmojo tipo cukriniu diabetu, kai per parą gliukozės kiekis stipriai svyruoja. Ja naudotis bus kur kas lengviau jaučiantiems adatų baimę ar netgi mažiems vaikams.

Naujoji nuolatinio gliukozės kiekio stebėjimo sistema – naujiena šalies vaistinėse, kuri padės cukriniu diabetu sergantiems žmonėms paprasčiau kontroliuoti ligą, nuolat ją stebėti – lengvai ir moderniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O ta betvarkė su juostelėm liks ir toliau.?Juk diabetikas privalo stebėti besikeičiantį cukraus kiekį,o kaip tą padaryti,kai 4men. skiriama tik 50 juostelių. o iš antro tipo labai lengva pereiti į pirmo tipo(insulininį)gydymąsi.Ligoniai priversti pirktis juosteles mokamai(11e. už 50 juost.)Kaip SM negėda skriausti tokius sunkius ligonius?Brudai.

Anonimas

Anonimas portretas
Na ir ka, gausiu as tuos duomenis kad pakilo cukraus kiekis kraujyje. O badytis insulina vistiek reikes, o jeigu as nezinau kokios tos dozes reikia. Prie sito nuskaitymo aparatelio REIKIA KITO kuris pritvirtinamas prie kuno ir gaves signala apie padidejusi cukraus kieki isvirkscia atitinkama porcija insulino. Taigi tie nemokami aparateliai tiktai trecdalis to ko reikia o triubija lygtai daro ,,labai svarbia,, pagalba debetikams. MELAS.

Kaip įdomu,

Kaip įdomu, portretas
šito terminų skirtumo nežinojau,kol gerbiama p.Jovita Aleknienė neapšvietė.Pasirodo,kad mes/suaugę/vertinam ir įvertinam situacijas/rodmenis ir t.t./,o vaikai - "įsivertina".Tikrai - kokia sudėtinga farmacininkų kalba.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių