Quantcast

Indijoje sulaikyti organų prekyba įtariami gydytojai

  • Teksto dydis:

Indijos policija trečiadienį pranešė suėmusi vienos ligoninės pasiturintiesiems Mumbajuje vadovą ir dar keturis gydytojus, – visi jie įtariami sąsaja su prekyba organais.

Nurodoma, kad L.H.Hiranandanio ligoninėje buvo sustabdyta inksto persodinimo procedūra, kai tik buvo aptikta suklastotų dokumentų, kad donorė buvo ištekėjusi už būsimo recipiento.

Policija tvirtina, kad inkstą paaukojusiai moteriai buvo pažadėta sumokėti, pranešė naujienų agentūra PTI (Press Trust of India).

Mat Indijoje organus gali dovanoti tik artimi giminės arba kiti asmenys, kuriems tai daryti leidžia specialus komitetas. Pirkti ar pardavinėti organus draudžiama, bet tai daroma nelegaliai.

„Mes areštavome L.H.Hiranandanio ligoninės direktorių Sujitą Chatterjee (Sudžitą Čaterdžį) ir keturis gydytojus“, – sakė policijos atstovas Ashokas Dudhe (Ašokas Dudhė). Jis dar pridūrė, kad sulaikytieji liks areštinėje iki šeštadienio.

Toks atvejis Indijoje nėra pirmas – birželį policija pranešė atskleidusi neteisėtą prekybos organais sistemą vienoje geresnių Delio ligoninių „Apollo“. Joje buvo panaudojami suklastoti dokumentai, kad donorai ir recipientai yra giminaičiai.

„Apollo“ ligoninės pareigūnai buvo areštuoti, bet vadovai neigė ką nors netesėta darę. Jie tvirtino buvę „puikiai parengtos operacijos, kuria siekta apgauti ligonius ir ligoninę, aukomis“.

Milijonai indų serga inkstų ligimis dėl didelio cukraligės dažnumo.

Tuo tarpu organų persodinimui labai trūksta; visa tai skatina veikti juodąją rinką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių