Quantcast

Į vaistines plūsta traumas patyrę pacientai: pasidalijo patarimais

  • Teksto dydis:

Pastarosiomis dienomis į vaistines plūsta pacientai, kurie dėl pasikeitusių oro sąlygų patyrė traumas. Vaistininkai sako, kad Lietuvos gyventojai skundžiasi sumušimais, patempimais, ypač nukenčia senjorai.

Šiomis dienomis reikėtų būti ypač atsargiems, jei įmanoma, vengti išėjimo į lauką, mat kai kurios traumos gali baigtis ir labai rimtai.

„Šiomis dienomis lauke šlapia ir slidu, todėl kur kas daugiau žmonių paslysta ir susižeidžia: susitrenkia galūnes, patempia raiščius, o kartais dėl kritimo patiria ir kaulų lūžius. Vaistinėse smarkiai padaugėjo pacientų, kurie susitraumavę pas mus ateina pasikonsultuoti“, – pasakoja „Camelia“ vaistininkas Arnas Janušauskas.

Jei esate priversti šiomis dienomis eiti į lauką, būtina pasirūpinti tinkama neslidžia avalyne, vaikščioti reikėtų neskubant, atsargiai, pasiramstyti į stabilias atramas. Geriau nenešti sunkių nešulių.

„Labai dažna ir pavojinga trauma – alkūnių sumušimai ir lūžiai, tad krisdami stenkitės svirti į priekį, o ne atgal. Krisdami atgal taip pat rizikuojate sutrenkti galvą, o tokia trauma ypač pavojinga“, – pabrėžia vaistininkas.

„Camelia“ vaistininkai ragina ir prašo paslydusiems padėti atsikelti, jei reikia, iškviesti medikus.

Patyrus nedidelius sužeidimus, vaistininkai rekomenduoja kaip galima greičiau sumuštą vietą atšaldyti ledu. Skausmui malšinti taip pat tinka šaldantys tepalai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

darioncas

darioncas portretas
nekui pencijonam ledu valkiotis,sedek sau namie ant peciaus,ne-tai kur velnias nesa?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių