Quantcast

I. Šimonytė: siūlymas ilginti skiepų pertrauką – kontroversiškas, bet svarstomas

Siūlymas ilginti pertrauką tarp „Pfizer“ skiepų dozių nuo koronaviruso yra kontroversiškas, bet argumentai už ir prieš tokį sprendimą yra vertinami, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Yra toksai pasiūlymas, jis yra gana kontroversiškas, turiu pasakyti, nes yra ir kitų nuomonių. Manau, čia reikia vertinti keletą aspektų: reikia vertinti ilgalaikę perspektyvą, ne kelių savaičių, nes išties tai duoda didelį skirtumą – apie 300 tūkst. žmonių, kurie galėtų būti paskiepyti papildomai“, – žurnalistams Švenčionių rajone penktadienį sakė premjerė.

Kartu ji teigė matanti „gerų argumentų, kodėl tai galėtų būti daroma“.

„Kita vertus, tai jau būtų pakeitimas tam tikro susiklosčiusio algoritmo – girdžiu nepasitenkinimo, kad tada gal kažkas išviso nesiskiepys, nes reikės labai ilgai laukti antros dozės“, – sakė ji.

Man atrodo, kad daugeliui žmonių, kurie sako, kad man čia sugriauna kažkokius vasaros planus kur nors keliauti, jei toks sprendimas būtų priimtas, man tai neatrodo rimtas argumentas.

Premjerė taip pat stebėjosi kritika, kad toks sprendimas galėtų sujaukti kai kurių gyventojų atostogų planus.

„Man atrodo, kad daugeliui žmonių, kurie sako, kad man čia sugriauna kažkokius vasaros planus kur nors keliauti, jei toks sprendimas būtų priimtas, man tai neatrodo rimtas argumentas, nes nėra garantijos, kad pirmą skiepą pavyks gauti anksti tai grupei žmonių, kuri yra mobiliausia ir labiausiai norėtų keliauti. Tai visi tie argumentai yra ant stalo“, – tvirtino I. Šimonytė.

Anot premjerės, šiuo metu vis dar sunku planuoti vakcinaciją ir dėl to, kad tiekimo grafikas aiškus tik dėl „Pfizer“ vakcinos, taip pat yra „gera žinia“, kad kompanija žada papildomą kiekį antrąjį ketvirtį, palengvinsiantį vakcinaciją.

„Bet tokio pilno vaizdo susidėliojimo – negalime jo turėti, todėl kad ne visi tiekėjai tvarkingai pateikia savo numatomų pristatyti vakcinų duomenis pagal mėnesius“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Vyriausybės suburti ekspertai palankiai įvertino galimybę antrąja „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurtos „Comirnaty“ vakcinos doze skiepyti ne po trijų savaičių, kaip rekomenduoja gamintojas, o vėliau, kad nuo COVID-19 būtų paskiepyta kuo daugiau žmonių.

Tokios pat nuomonės laikosi ir kai kurie atskiros Sveikatos apsaugos ministerijos ekspertų grupės infektologai ir imunologai, sakantys, kad antrąją dozę gyventojus būtų saugu ir efektyvu skiepyti po šešių ar aštuonių savaičių. Tačiau Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos ir ministerijos teisininkai abejoja keldami atsakomybės klausimą, jei būtų skiepijama nesilaikant gamintojų ir Europos vaistų agentūros rekomedacijų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liūdna

Liūdna portretas
Tai gal išvis nereikia mokytis medicinos,nes apie vaistus ir jų veikimą viską žino mūsų politikai,o jais tapti tikrai nereikia dešimt metų.Kiek būtų sutaupyta pinigų!!! O rimtai,tai tikrai baisu,kad išsirinkom valdžią.kuriai rūpi ne žmonių sveikata,o paukščiuką užsidėti.Danija ir kitos šalys rūpinasi savo gyventojais,tik ne mūsų valdžia.Gaila,kad medicinos atstovai,bijodami prarasti postus,pritaria absurdiškiems valdžios planams.

Alis...

Alis... portretas
"medikai" valdžioje... nėra čia ko svarstyti... dirbkit tiesioginį darbą, o ne medikų...

Teip

Teip  portretas
Taisausi savo suklydimą: klaida "nesiųlau" , skaityti, turi būti "nesiūlau"
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių