Quantcast

Į Lietuvą iš Kinijos atgabenta 14 tonų apsauginių chalatų ir kombinezonų

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą iš Kinijos atgabenta 14 tonų apsauginių chalatų ir kombinezonų siunta valstybiniam medicinos atsargų rezervui, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Pasak ministerijos, šiuo metu Lietuvą yra pasiekusi didžioji dalis kovo mėnesio asmens apsaugos priemonių užsakymo, kuris iš Kinijos keliauja dalimis. Pradžioje jos buvo skubiai gabenamos lėktuvais, vėliau, kai situacija stabilizavosi, jos pradėtos gabenti lėtesniu ir pigesniu būdu – traukiniais.

Pasak SAM, asmens apsaugos priemonių rezervas yra toliau kaupiamas rengiantis galimai kitai koronaviruso bangai. Šiuo metu kai kurių turimų apsaugos priemonių turėtų užtekti mažiausiai keliems mėnesiams.

Ministerija pabrėžia, kad šis rezervas yra skirtas ekstremalioms situacijoms ir naudojamas kaip papildomas šaltinis. Kasdienėmis apsaugos priemonėmis darbuotojus privalo aprūpinti pačios gydymo įstaigos.

Pasibaigus karantinui, gydymo įstaigos šiuo metu nebegauna apsaugos priemonių iš valstybės rezervo. Nuo birželio 1 dienos jos yra įpareigotos pačios organizuoti šių priemonių pirkimą ir sandėliavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių