Quantcast

Į Lietuvą atgabenta reagentų: galės atlikti daugiau nei 10 tūkstančių tyrimų

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą trečiadienį atgabenta reagentų daugiau nei 10 tūkst. tyrimų dėl koronaviruso atlikti, praneša Sveikatos apsaugos ministerija.

Kaip teigia ministerija, pirmoji siunta su reagentais 4,5 tūkst. tyrimų atlikti atkeliavo trečiadienį ryte iš Jungtinės Karalystės, antroji – 6 tūkst. tyrimų atlikti – Lietuvą pasiekė trečiadienio pavakarę iš Pietų Korėjos.

Anot sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, tai leis užtikrinti, kad reikiami tyrimai žmonėms būtų atliekami „nuolat ir kad šis procesas nenutrūktų“.

„Bendromis jėgomis pavyko išspręsti logistines problemas, kurių buvo kilę. Su tokiomis bėdomis susiduria visas pasaulis, Lietuva – ne išimtis, nes reagentai, asmens apsaugos priemonės ir visa kita, kas reikalinga koronaviruso situacijos valdymui, yra aukso vertės prekės visame pasaulyje“, – pranešime cituojamas ministras.

Pasak ministerijos, šiuo metu yra užsakyta reagentų beveik 300 tūkst. tyrimų atlikti.

Kaip teigia SAM, nuo praėjusio sekmadienio tai jau trečioji reagentų siunta, kuri atkeliavo į Lietuvą. iš viso per tą laiką gauta reagentų 15,5 tūkst. tyrimų dėl koronaviruso atlikti.

Gauti reagentai bus išdalinti visoms laboratorijoms, kuriose atliekami ėminių tyrimai dėl naujojo koronaviruso.

Apie iš Italijos ir Vokietijos gautus reagentus 4 tūkst. tyrimų dėl koronaviruso atlikti antradienį paskelbė Kauno klinikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
reagentu yra bet kas tuos tyrimus atliks jei jau dabar po 3 dienas reikia laukti ......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių