Quantcast

Gydytojai pakvietė žymius antivakserius apsilankyti ligoninėse, kur gydomi COVID-19 pacientai

  • Teksto dydis:

Žinomi Rusijos gydytojai trečiadienį pakvietė prieš skiepus nusiteikusias garsenybes ir politikus apsilankyti ligoninių COVID-19 raudonosiose zonose ir savo akimis pamatyti pandemijos padarinius.

Atvirame laiške, kurį paskelbė valstybinė naujienų agentūra TASS, 11 gydytojų iš kelių miestų parašė dešimčiai visuomenės veikėjų, kurie socialiniuose tinkluose šimtams tūkstančių sekėjų dėsto prieš skiepus nukreiptas pažiūras.

Rusija, viena iš labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusių valstybių, susiduria su plačiai paplitusiu pasipriešinimu vakcinacijai, nors yra sukūrusi kelias vietines vakcinas, įskaitant „Sputnik V“.

Nepaisant daugkartinių prezidento Vladimiro Putino raginimų, tik 37 proc. rusų yra visiškai paskiepyti, o pastarosiomis savaitėmis šalyje kasdien miršta daugiau kaip tūkstantis žmonių.

Savo laiške gydytojai keliems dainininkams, aktoriams, televizijos laidų vedėjams ir politikams, kurie skeptiškai vertina skiepus, sakė, kad jie ras laiko parodyti jiems COVID-19 gydymo centrus.

„Mes visi esame šiek tiek užsiėmę, tikriausiai galite atspėti, kuo“, – sakoma laiške, kurį, be kitų, pasirašė ir žymus Maskvos gydytojas Denisas Procenka, vadovaujantis pagrindinei sostinės ligoninei, gydančiai COVID-19 pacientus.

„Tačiau, turint omenyje, kiek daug žmonių jus skaito ir klausosi, mes rasime laiko palydėti jus per mūsų ligoninių raudonąsias zonas, intensyviosios terapijos skyrius ir patologijos skyrius“, – sakė gydytojai.

„Galbūt po to jūs pakeisite savo požiūrį ir mažiau žmonių mirs“, – priduriama jame.

Laiškas buvo adresuotas ir televizijos laidų vedėjui Oskarui Kučerai, kuris šį mėnesį „Instagram“ tinkle savo beveik 300-ams tūkst. sekėjų reiškė abejones vakcinų saugumu.

Jis taip pat buvo skirtas aktoriui Jegorui Berojevui, kuris apribojimus neskiepytiems maskviečiams palygino su nacistinės Vokietijos elgesiu su žydais, ir roko žvaigždei Konstantinui Kinčevui, kuris vienam bulvariniam leidiniui sakė, kad „nenori gyventi skaitmeninėje koncentracijos stovykloje“.

Gydytojai taip pat kreipėsi į politikus, įskaitant 77 metų komunistų lyderį Genadijų Ziuganovą, kurio partija organizavo protestus prieš privalomus skiepus ir sveikatos pasus.

„Gyvename tokiame amžiuje, kai bet kurios srities specialisto nuomonę gali lengvai nuginčyti bet koks žinomas žmogus“, – savo „Telegram“ kanale rašė D. Procenka, paaiškindamas, kodėl gydytojai parašė laišką.

„Vyksta tikras karas, jame kasdien prarandame daugiau nei 1 000 žmonių, kurie neparuošė savo organizmo susidūrimui su šiuo pavojingu virusu“, – sakė jis.

Vyriausybės duomenimis, nuo pandemijos pradžios Rusijoje užregistruota daugiau kaip 9,4 mln. koronaviruso atvejų (penktas didžiausias skaičius pasaulyje) ir daugiau kaip 266 tūkst. su virusu susijusių mirčių.

Valstybinė statistikos agentūra „Rosstat“ teigia, kad iki rugsėjo pabaigos faktinis mirčių nuo pandemijos skaičius šalyje pasiekė 450 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Gali surežiduoti kovido ligonius ligoninėje ir pasikviesti pažiūrėti kokie jie.Tikėti šiais laikais visais negalima nors niekada nepagalvijaib,kad gydytojas gali būti biznierius ,pinigus darytų su žmonių sveikatomis.Gydytojas ,tai buvo žmogui, ligoniui šventas žmogus su Hipokrato priesaika,niekada nepagalvojai ,kad gali būti kitaip,kaip tik gelbėti žmones.

CHA

CHA portretas
GAL GYDYTOJA NORĖTŲ APLANKYTI ŠEIMAS, KURIŲ ARTIMIEJI MIRĖ PO SKIEPO?

Dar lg bt parado dalyviai

Dar lg bt parado dalyviai portretas
Turėtų padirbėti ligoninėse, mažiau rūpinsis š.reikalais
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių