Quantcast

Grožis reikalauja aukų

Dailus kūnas, lygi oda – tai privalumai, kurie malonūs ne tik akiai, bet ir kelia nuotaiką, didina darbingumą. Plaukeliams šalinti yra daugybė būdų ir atsiranda vis naujų.

Vienas maloniausių būdų

Depiliatoriai – viena patogiausių pagalbinių priemonių. Gamintojai jas tobulina. Naujausias "Panasonic" kompanijos pagamintas depiliatorius, jau pristatytas Lietuvoje, siūlo pasirinkimo galimybę: šlapiuoju arba sausuoju būdu, švelniai arba veiksmingai. "Svarbiausia, kad neskaudėtų", – sako Miglė, išbandžiusi daugybę depiliacijos būdų. Labiausiai jai nepatiko procedūros vašku.

Miglės draugė Viktorija jau išbandė naująjį "Panasonic" depiliatorių. "Pasirodo, ši kompanija gamina ne tik televizorius ir fotoaparatus, o depiliacija šlapiuoju būdu naudojant putas buvo netgi maloni", – dalijosi patyrimu Viktorija.

Šiltas vanduo atpalaiduoja ir ramina, o tai mažina diskomfortą ir užkerta kelią odos pažeidimui. Vanduo su putomis odą labiau sudrėkina, ji tampa stangri, mažiau dirginama ir todėl skauda daug mažiau – taip komentuoja naujojo depiliatoriaus privalumus gamintojai.

Į naujuosius "Panasonic" depiliatorius įtaisyta pusšimtis gnybtukų, kurie lengvai suima tiek ilgus, tiek trumpus plaukelius. Depiliatoriaus galvutė juda abiem kryptimis, sėkmingai šalindama mažiausius plaukelius kartu su svogūnėliais. Priklausomai nuo modelio siūloma plati priedų gama, tarp jų – pradedančiųjų antgalis, pažastų ir bikinio srities depiliacijos, skutimo galvutė.

Atsargiai su peiliuku

Labiausiai paplitęs ir neskausmingas plaukų šalinimo būdas yra skutimas peiliuku. Tačiau taikant šį metodą oda dažniausiai sudirgsta, o plaukai atauga labai greitai, negana to, dar kietesni ir tankesni.

Gydytoja dermatovenerologė Jolanta Urbštienė pataria: jei naudojatės skutimosi peiliuku, prieš procedūrą nepamirškite depiliuojamą vietą švariai nuplauti ir patepti specialiu kremu. Tai apsaugos odą nuo sudirginimo, ją suminkštins.

"Plaukelius atsargiai skuskite vienkartiniu peiliuku pagal jų augimo kryptį, po to nuplaukite odą vandeniu ir patepkite kremu po depiliacijos", – moko gydytoja.

Alternatyva skutimui – depiliacinės putos ir kremai, bet jie sunkiai įveikia storus plaukelius ir dažnai suerzina odą. Po šios depiliacijos plaukai taip pat greitai atauga, kaip ir po skutimo peiliuku, nes panaikinama tik odos paviršiuje esanti plauko dalis.

Išrauna su šaknimis

Plaukus šalinant vašku jie neatauga maždaug mėnesį, nes išraunami su šaknimis. Be to, nuo vaško plaukeliai ilgainiui silpsta ir atauga daug retesni bei silpnesni. Tačiau depiliacija vašku yra skausminga.

Kosmetikos salonuose naudojamos šilto vaško kasetės. Veikiant šilumai, lengviau atsidaro plauko folikulas, todėl depiliacija yra malonesnė. Moterims, kurios pačios depiliuojasi plaukus vašku namuose, reikia būti atidžioms, nes pernelyg karštas vaškas gali nudeginti, per daug šaltas blogai šalins plaukelius. Kai vaškas sustingsta, jį reikia nuplėšti staigiu judesiu prieš plauko augimą. Vašku plaukelius galima šalinti nuo viso kūno, taip pat ir pačiose jautriausiose vietose – bikinio srityje, tačiau tai yra itin skausminga. Po depiliacijos odą reikia patepti specialiu raminamuoju ir plaukelių augimą lėtinančiu losjonu, tą pačią dieną nesimaudyti vonioje, ežere, upėje, jūroje ar baseine, nesideginti saulėje ar soliariume.

Depiliacijos vašku negalima atlikti, jei išsiplėtusios venos, ryškus kapiliarų tinklas odos paviršiuje. Kai kurie specialistai šio metodo nerekomenduoja sergantiesiems diabetu, jei sutrikusi kojų kraujotaka. Taip pat šis metodas netaikytinas, jei depiliacijos vietoje yra karpų, apgamų, bėrimų, sudirginta, paraudusi ar pleiskanojanti oda.

"Kleopatros aukso" metodas

Vis labiau populiarėja nepageidaujamų plaukelių šalinimas lazeriu. Tai kiek skausminga, tačiau ilgiausiai išliekantį poveikį turinti procedūra. Paprastai reikalingi 3–7 seansai, tarp jų darant 3–12 savaičių pertrauką. Plaukus pašalinus lazeriu, jie neatauga keletą metų ir daugiau. Jei dalis plaukeliai atauga, jie būna šviesesni ir plonesni nei anksčiau.

Depiliacija cukrumi – dar vienas metodas. Jam naudojama unikali pasta, kurios sudėtyje yra tik cukraus (90–95 proc.) ir vandens. Šis metodas seniai naudojamas Artimųjų Rytų šalyse, todėl vadinamas Kleopatros auksu.


Antakių korekcija

Vienas svarbiausių reikalavimų pešiojant antakius – tinkamas apšvietimas, kad geriau matytųsi visi nereikalingi plaukeliai.

Plaukeliai pešiojami tarp antakių, po jais ir ties išoriniu akies kampu.

Nepešiokite virš antakio! Čia plaukeliai nebeataugs tokie patys, o būtent viršutinė antakio juosta sudaro natūralų antakio linkį.

Nepešiokite ilgų plaukelių, nes jie suteikia apimtį ir formą. Tokį išrovus gali likti negraži ertmė.

Nereikia siekti antakių vienodumo. Jie yra panašūs, bet ne identiški. Suteikite jiems panašią formą, bet nepanaikinkite ypatumų.

Jei antakiams pešioti naudojate specialias vaško juosteles, prieš procedūrą kruopščiai nuvalykite antakių sritį, kad neliktų kremo likučių, ir truputėlį papudruokite talku ar vaikiška pudra – taip geriau prilips vaškas.

Turėkite omenyje, kad tiesi antakio linija veidui suteikia vyriškumo, griežtumo, o išlenkti antakiai akis apdovanoja jausmingumu.

Dabar madingi tankūs ir gana stori antakiai, suteikiant jiems išlenkto lanko formą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių