Quantcast

Gripas į lovas guldo vis daugiau žmonių: ar Kaune bus paskelbta epidemija?

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamentas informuoja, kad šeštosios metų savaitės duomenimis sergamumas gripu ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Kauno apskrityje siekia 108,2 atvejus 10 tūkst. gyventojų per savaitę.

Didžiausias sergamumas registruotas Kaune – 127,5 atvejai 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Mažiausiai peršalimo ligomis serga Birštono gyventojai, kur rodiklis siekia 58,3 atvejus 10 tūkst. gyventojų per savaitę.

Per savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI Kaune ir Kauno apskrities teritorijose padidėjo 12 proc., susirgimų gripu skaičius išaugo iki 534 atvejų. Vaikai sudaro 58 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Į Kauno apskrities ligonines per šių metų šeštąją savaitę medicinos pagalbos dėl gripo kreipėsi 95 asmenys, iš kurių šeši vaikai (iki 2 m.), 28 vaikai (2–17 m.) ir devyni suaugusieji buvo hospitalizuoti. Intensyvios terapijos skyriuose gydomi penki vaikai (2–17 m.).

Dėl išaugusio gripo ir ŪVKTI atvejų skaičiaus rekomenduojama skelbti gripo epidemiją Kauno mieste.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra mažesnis. Pernai šeštąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 184,5 atvejus 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Buvo užregistruoti 2 431 gripo atvejai. Bendras sergančiųjų gripu ir ŪVKTI atvejų skaičius siekė 10 371. Vaikai sudarė 50 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, penktąją metų savaitę iš Kaune paimtų ėminių išskirti 9 A(H3N2), 29 A(H1)v tipo gripo virusai. Lietuvoje per savaitę iš viso išskirti 18 A(H3N2), 56 A(H1)v ir 8 B tipo gripo virusai.

Lietuvoje kasmet gripu suserga 5–10 proc. gyventojų, didžiausias sergamumas stebimas sausio–kovo mėnesiais. Gripas – ūminė kvėpavimo takų infekcija, plintanti oro lašeliniu būdu. Skirtingai nuo kitų kvėpavimo takų infekcijų, gripas sukelia ūmią ligą ir yra pavojingas dėl sukeliamų komplikacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uoga

Uoga portretas
Neimdami biuletenio, žmonės yra egoistai, galvoja tik apie save, nes aplink esantys nukenčia, juk negalvoja, kad gali užkrėsti vaikus, senelius ir kitus žmones, kurie turi gretutinių ligų ir jiems pavojus yra žymiai didesnis.

...

... portretas
Karūnos virusas niekaip neužpuola tai reikia gripu gazdinti pradėti....

...

... portretas
Imt biuletenį kad su mumis būtų pasielgta kaip su šernais?.. :s :/
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių