Quantcast

Gripas, COVID-19 ar peršalimas?

  • Teksto dydis:

Kaip atskirti gripą, COVID-19 ir peršalimą? Vienas ryškiausių gripo simptomų – staigi ligos pradžia, 38 °C ar aukštesnės temperatūros laikymasis tris keturias dienas, o peršalus ji pakyla labai nežymiai. 

Abiem ligoms būdingas bendras silpnumas ir nuovargis, o gripas išsiskiria šaltkrėčiu, kaulų laužymu, galvos ir raumenų skausmais, sausu ir sunkiu kosuliu, stipriu gerklės skausmu. Tuo tarpu čiaudulys, užgulta nosis ar sloga dažniau būdingi peršalimui.

Gripą nuo peršalimo galime atskirti gripą pagal simptomus, o to paties padaryti su koronavirusu nepavyks. Mat COVID-19 infekcijai būdingi tiek peršalimo, tiek gripo simptomai, todėl šią ligą galima atskirti tik atlikus COVID-19 testą.

Gripas gydomas antivirusiniais vaistais, o peršalimo ir koronaviruso atveju malšinami tik pavieniai simptomai, organizme svarbu palaikyti optimalų skysčių ir elektrolitų kiekį.

Norint išvengti arba sumažinti gripo simptomus, būtina iš anksto rūpintis imunitetu. Jį stiprina vitaminai A, B, C, D ir E. Būtina sveikai maitintis, kasdien judėti, išsimiegoti ir palaikyti normalią nervų sistemą. Svarbu dažnai plauti rankas, vėdinti patalpas, čiaudėti prisidengus nosinaite arba alkūne, o įtarus gripą – būti namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas

Kas portretas
gali atsakyti, kokia yra nauda tirtis del covido?Na issityriau, nustate, kad covidas.Kas toliau?Pasaulyje yra vaistai nuo covido, bet Lietuvoje jie uzdrausti.Reiskia , tyrimas tik del statistikos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių