Quantcast

Gražūs bet kuriuo paros metu

Permanentinis makiažas – pagalba skubantiems arba veido defektų turintiems žmonėms

Tai ne plastinė operacija. Tačiau po šių procedūrų kasdien jausitės graži. O gal reikėtų sakyti – ir gražus? Jau tapo įprasta, kad, atrodytų, tik moterims skirtas grožio procedūras, taip pat permanentinį makiažą, išbando ir vyrai. Kas yra permanentinis makiažas, kaip ir dėl ko jis daromas, „Sveikatai“ pasakojo grožio salono „Gatineau“ kosmetologė Nora Vanagaitytė.

p>

Permanentinis makiažas, arba mikropigmentacija, daroma lūpoms, akių vokams ir antakiams, jį galima vadinti makiažo pagrindu. Lūpos įgauna kontūrą, akys tampa gilesnės, ryškesnės, šviesiems antakiams suteikiama ilgalaikė spalva. Be abejonės, dūzgianti mašinėlė, įvairaus storio adatos, kuriomis po veido oda leidžiami pigmentai, tai ne kosmetiniai pieštukai. „Tačiau procedūra ne tokia jau skausminga, ją atliekant naudojami skausmą malšinantys vaistai“, – tvirtino N.Vanagaitytė.

Permanentinis makiažas panašus į tatuiruotę, tik piešinys ant veido yra laikinas – jis išlieka 3–5 metus. Taip yra todėl, kad darant tatuiruotę pigmentai leidžiami į giluminį dermos sluoksnį, o permanentinį makiažą – į viršutinį odos sluoksnį epidermį. Naudojant vienakanalę, trikanalę ir penkiakanalę adatas galima lengviau reguliuoti linijos storį, mažiau pažeidžiamas audinys. Procedūra trunka dvi tris valandas, įskaitant laiką, kol aptariamas piešinys.

Ilgalaikį makiažą dažniausiai darosi moterys, neturinčios laiko stipsoti prieš veidrodį. Taip pat tos dailiosios lyties atstovės, kurios nori patobulinti lūpų, akių ar antakių kontūrus, paryškinti blankius veido bruožus.

Vyrų makiažas kitoks

Naujove kosmetologė pavadino vyrams atliekamą permanentinį makiažą. Jis daromas tokiu pat principu, kaip ir moterims, tik šiek tiek skiriasi piešinys: nėra griežtų linijų, ryškių spalvų, akių linija plonytė, piešiama tik tarp blakstienų, antakiai koreguojami minimaliai, dažniausiai išpiešiami plaukeliais. Plaukeliais, ne tik ištisine linija, antakiai piešiami ir moterims. „Taip daug natūraliau atrodo“, – tikino kosmetologė N.Vanagaitytė.

Pasak jos, permanentinis makiažas – išsigelbėjimas nesunkius veido nudegimus patyrusiems žmonėms. „Tarkime, nudegė vienas antakis. Atliekant mikropigmentaciją, padėtį galima nesunkiai ištaisyti ir antakius suvienodinti“, – kaip galima pašalinti defektus, pasakojo kosmetologė. Jos teigimu, antakių liniją pakėlus šiek tiek aukščiau, galima atjaunėti mažiausiai penkeriais metais.

Procedūra neatliekama, jei žmogus tuo metu karščiuoja, taip pat sergantiems tokiomis sunkiomis ligomis kaip AIDS, hepatitas. „Esu turėjusi vėžiu sergančių klientų. Bet tokiu atveju negaliu garantuoti, jog permanentinis makiažas ilgai laikysis, nepakis spalva“, – pasakojo specialistė.

Mikropigmentacija neatliekama ir nėščiosioms. „Nėra įrodymų, jog ši grožio procedūra gali pakenkti besilaukiančiai moteriai, vis dėlto atsarga gėdos nedaro“, – paaiškino kosmetologė.

Gali užpulti pūslelinė

Mikropigmentacijai reikia psichologiškai nusiteikti, nes pirmą savaitę po jos atrodysite gerokai ryškiau nei įprastai. Be to, gali patinti adatos paliesti akių vokai ir lūpos. Patinusi oda būna daugiausia porą dienų.

Tiesa, lūpos patinsta smarkiai, nes šioje veido vietoje kraujagyslės labai arti odos paviršiaus. O atliekant antakių mikropigmentaciją, pasak N.Vanagaitytės, jau tą pačią dieną galima eiti į vakarėlį. „Oda kartais šiek tiek parausta, bet po valandos tai praeina“, – patikino kosmetologė.

Praėjus savaitei po procedūros prasideda vadinamasis mikrošerpetojimas. Tai tęsiasi, kol oda gyja. Tuo metu reikia naudoti specialius gijimą skatinančius kremus.

N.Vanagaitytė įspėjo, jog atlikus mikropigmentaciją lūpas dažnai nusėja pūslelinė – tai organizmo apsauginė reakcija. Todėl specialistė patarė keletą dienų prieš procedūrą gerti vaistus nuo pūslelinės, nepaisant to, ar anksčiau ji buvo užpuolusi, ar ne.

Paklausta, ar atliekant procedūrą galima netyčia pažeisti odą ar akis, kosmetologė patikino, jog pavojaus klientui nėra. „Adatos pagamintos taip, kad darant permanentinį makiažą sužaloti odos neįmanoma. Be to, naudojame tik vienkartinius įrankius“, – tikino N.Vanagaitytė.

 

 

Panašus į tatuiruotę



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių