Quantcast

Globos namuose – žarnyno infekcijos protrūkis

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) tiria žarnyno infekcijos protrūkį Panevėžio Šv. Juozapo globos namuose.

Anot tarnybos, įtariama, kad globos namų gyventojai galėjo apsikrėsti nuo maisto – Panevėžio VMVT inspektoriai, patikrinę globos namų maisto tvarkymo skyrių, nustatė įvairių pažeidimų.

Nustatyta, kad neplauti kiaušiniai buvo laikomi ne sandėlyje, o po žuvies apdorojimo stalu, šalia gamybinio inventoriaus, taip sudarytos sąlygos atsirasti kryžminei taršai.

Nuo dalies gamybai naudojamų dubenų, pjaustymo lentelių buvo nusitrynęs ženklinimas, ne visi savikontrolės žurnalai pildyti laiku.

Apklausus sunegalavusius gyventojus, paaiškėjo, kad jie visi tomis pačiomis dienomis valgė vištienos patiekalus. Inspektoriai sandėlyje rado užšaldytų viščiukų broilerių filė, iš kurios prieš kelias dienas buvo gaminti pietų patiekalai.

Paimtas šių likučių mėginys ištirti dėl salmonelių.

Be vištienos, taip pat atrinkti plovinių nuo darbo paviršių, indų, inventoriaus, darbuotojų rankų ir rūbų mėginiai ištirti įvairioms bakterijoms.

Globos namų maisto tvarkymo skyriaus veikla laikinai sustabdyta, atsakingiems asmenims nurodyta atlikti gamybos patalpų generalinį valymą ir dezinfekciją, įmonės darbuotojai įpareigoti pakartotinai išklausyti higienos įgūdžių mokymo kursus ir pasitikrinti sveikatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių