Quantcast

EVA pristatys išvadas dėl galimo ryšio tarp „Vaxzevria“ vakcinos ir kraujo krešulių susidarymo

Europos vaistų agentūra (EVA) trečiadienį rengia spaudos konferenciją, kurioje pristatys savo išvadas dėl galimo ryšio tarp „Vaxzevria“ (buvusios „AstraZeneca“) vakcinos nuo pandeminio koronaviruso ir kraujo krešulių susidarymo.

Amsterdame įsikūrusi EVA nurodė, kad spaudos konferencija prasidės 16 val. (17 val. Lietuvos laiku).

„EVA rengia virtualią spaudos konferenciją, kurioje pristatys EVA saugumo komiteto atlikto saugumo signalo dėl „Vaxzevria“, susijusio su tromboembolijos atvejais, vertinimo išvadas“, – nurodė agentūra išplatintame pranešime. 

Konferencija, kurioje dalyvaus agentūros vadovė Emer Cooke (Emer Kuk) ir kiti aukšto rango pareigūnai, rengiama kelioms Europos šalims sustabdžius skiepijimą šiuo preparatu dėl galimo jo ryšio su kraujo krešumo sutrikimais.

Agentūra pridūrė, kad konferencijos pradžios laikas yra „preliminarus“ ir dar gali būti pakeistas.

Italijos žiniasklaida antradienį citavo vieną aukšto rango EVA pareigūną, sakiusį, kad yra „aiškus“ ryšys tarp „Vaxzevria“ skiepų ir kraujo krešulių, taip pat kad agentūra artimiausiu laiku paskelbs šią informaciją.

„Mano nuomone – dabar tai galime pasakyti – aišku, kad yra ryšys su šia vakcina“, nors kol kas neaišku, kas lemia tokią reakciją, laikraščiui „Il Messaggero“ sakė EVA vakcinų programos vadovas Marco Cavaleri (Markas Kavaleris).

Tačiau vėliau antradienį EVA pareiškė „dar nepriėjusi išvados“ ir pabrėžė, kad „vertinimas tebevyksta“.

Agentūra iki šiol teigė, kad „Vaxzevria“ vakcina yra saugi ir veiksminga, taip pat kad jos nauda išvengiant sunkių susirgimo atvejų ir mirčių aiškiai nusveria galimą riziką.

Praeitą savaitę po ekspertų komiteto pasitarimo EVA sakė išnagrinėjusi žinomus kraujo krešulių susidarymo atvejus nenustačiusi „jokių specifinių rizikos veiksnių“, tokių kaip amžius, lytis arba ankstesnė sveikatos būklė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių