Quantcast

EVA sako dar nepadariusi išvados dėl bendrovės „AstraZeneca“ vakcinos

Europos vaistų agentūra (EVA) antradienį paskelbė, kad vis dar svarsto klausimą dėl to, ar yra ryšys tarp bendrovės „AstraZeneca“ vakcinos nuo koronaviruso ir retų kraujo krešulių susidarymo atvejų.

EVA saugumo komitetas „dar nepriėjo prie išvados, o peržiūra šiuo metu tęsiama“, sakoma Amsterdame įsikūrusios agentūros pranešime naujienų agentūrai AFP.

„Kai tik bus baigta peržiūra, mes tai iškomunikuosime ir surengsime spaudos konferenciją. Šiuo metu to tikimasi rytoj (balandžio 7-ąją, trečiadienį) arba balandžio 8-ąją, ketvirtadienį“, – priduriama jame.

EVA vakcinų programos vadovas Marco Cavaleri (Markas Kavaleris) anksčiau antradienį paskelbtame interviu Italijos laikraščiui „Il Messaggero“ sakė, kad yra ryšys tarp tų skiepų ir retų kraujo krešulių susidarymo atvejų.

„Mano nuomone – dabar tai galime pasakyti – aišku, kad yra ryšys su šia vakcina“, nors kol kas neaišku, kas lemia tokią reakciją, teigė jis.

Pareigūnas užsiminė, kad jog agentūra šį ryšį patvirtins artimiausiu metu.

Kelios šalys, įskaitant Italiją, buvo sustabdžiusios skiepijimą šia vakcina, bet EVA tvirtino, kad preparato nauda vis tiek nusveria žinomą riziką, todėl jis turėtų būti toliau vartojamas.

Vis dėlto agentūra neatmetė galimybės, kad kraujo krešumo sutrikimai gali būti susiję su šia vakcina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Akivaizdu, kad Borelis ir kiti ES klerkai nedavė nurodymo, todėl nieko nepadarys. Politinis vakcinų patvirtinimas nepasiteisino. miršta žmones nes vakcina kenksminga ir neefektyvi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių