Quantcast

EVA rekomendavo patvirtinti JAV bendrovės „Novavax“ vakciną nuo COVID-19

Europos Sąjungos farmacijos priežiūros tarnyba pirmadienį rekomendavo patvirtinti JAV bendrovės „Novavax“ sukurtą vakciną nuo COVID-19, kurios pagrindas yra labiau tradicinė technologija ir kuri, gamintojų nuomone, gali padėti sumažinti nusistatymą prieš skiepus.

Kitaip nei „BioNTech“ arba „Modernos“ vakcinos, kuriose esama informacinės RNR (iRNR), pernešančios genetinę informaciją į žmogaus organizmo ląsteles ir priverčiančias jas gaminti sveikatai nepavojingą pandeminio koronaviruso dyglio baltymą, savo ruožtu „apmokantį“ imuninę sistemą reaguoti į tikrą patogeną, „Novavax“ preparate esama paties viruso dyglio baltymo. Panaši technologija vartojama vakcinose, kuriomis nuo daugelio ligų skiepijami vaikai.

Europos vaistų agentūra (EVA) rekomendavo suteikti sąlyginį leidimą platinti rinkoje „Novavax“ vakciną nuo COVID-19 „Nuvaxovid“, sakoma tarnybos pranešime.

EVA rekomenduoja skiepyti šiuo preparatu žmones nuo 18 metų amžiaus.

„Po kruopštaus vertinimo EVA vaistų žmonėms komitetas bendru sutarimu nutarė, kad duomenys apie šią vakciną yra patikimi ir atitinka ES veiksmingumo, saugumo ir kokybės kriterijus“, – nurodė Amsterdame įsikūrusi agentūra.

Tai jau penktoji vakcina nuo pandeminio koronaviruso, kurią EVA yra rekomendavusi vartoti Europos Sąjungoje.

Naujojo preparato du pagrindiniai klinikiniai bandymai buvo atlikti Jungtinėje Karalystėje, taip pat JAV ir Meksikoje; juose dalyvavo daugiau kaip 45 tūkst. žmonių. Tyrimai rodo, kad „Novavax“ preparatas 89–90 proc. veiksmingumu sumažina COVID-19 simptomų pasireiškimą, rašo EVA.

Tačiau agentūra atkreipė dėmesį, kad klinikiniai bandymai yra susiję su originaliu COVID-19 sukeliančio koronaviruso variantu, taip pat kai kuriais naujesniais susirūpinimą keliančiomis patogeno atmainomis, pavyzdžiui, alfa ir beta, kurios buvo „dažniausios viruso atmainos, cirkuliavusios, kai buvo vykdomi tyrimai“.

„Šiuo metu duomenys apie „Nuvaxovid“ veiksmingumą kitų susirūpinimą keliančių variantų, įskaitant omikron, atžvilgiu yra riboti“, – sakoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jeigu -SPUTNIK V leistu panaudot lietuvoje

jeigu  -SPUTNIK V   leistu  panaudot lietuvoje portretas
is karto ir butinai vakcinuociausi... jankiskais ,angliskais ,svediskais nuodais, su ju 28% efektyvumu nuo coronos , ir 100% salutinem negatyviom komplikacijom organizmuj ---NE....

jankiai --,,,NOVICIOK,,

jankiai --,,,NOVICIOK,,  portretas
rekomenduoja kaip vakcina nuo coronos....

geriausia sputnik v

geriausia sputnik v portretas
taciau jos neregistruoja, nes nori daugiau zmonijos isnaikint ypac 60+
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių