Quantcast

EVA patvirtino pirmąsias vakcinas nuo koronaviruso omikron atmainos

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungai vaistų priežiūros agentūra (EVA) ketvirtadienį patvirtino bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtas vakcinas, apsaugančias nuo koronaviruso omikron atmainos.

Šiuo žingsniu Bendrijai sudarytos sąlygos pradėti revakcinacijos nuo COVID-19 kampaniją artėjant šaltajam sezonui.

Patvirtintos kombinuotos, arba dvivalentės, vakcinos skirtos apsisaugoti tiek nuo originalios viruso atmainos, aptiktos Kinijos Uhano mieste 2019 metais, tiek nuo omikron subvarianto BA.1, nurodė Europos vaistų agentūra (EVA).

Tačiau šie preparatai neteikia papildomos apsaugos nuo naujesnių ir labiau užkrečiamų BA.4 ir BA.5 subvariantų, tapusių dominuojančiais pasaulyje. Sprendimą dėl skiepų, skirtų kovoti su šiomis padermėmis, tikimasi priimti artėjančiomis savaitėmis.

Pasak Amsterdame įsikūrusios EVA, ketvirtadienį patvirtintos dvi vakcinos, skirtos 12 metų ir vyresniems žmonėms, yra „pirmosios adaptuotos COVID-19 stiprinančiosios vakcinos, kurias rekomenduojama patvirtinti ES“.

Europos šalys siekia kuo skubiau gauti atnaujintų skiepų, kad galėtų pradėti revakcinacijos kampanijas prieš prognozuojamą COVID-19 bangą antroje šių metų pusėje.

Už sveikatą ir maisto saugą atsakinga eurokomisarė Stela Kiriakides (Stella Kyriakides) pasveikino EVA sprendimą kaip „svarbų siekiant apsaugoti europiečius nuo tikėtino susirgimų bangos pavojaus rudenį ir žiemą“.

„Turime būti pasirengę dar vienai žiemai su COVID-19“, – pareiškime cituojama eurokomisarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

susikiskit

susikiskit portretas
i gera vieta tas savo vakcinas, ar dar mazai zmoniu numarinot svabiniai subinlaiziai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių