Quantcast

EVA: „Janssen“ vakcina retais atvejais gali sukelti imuninę ligą ir spengimą ausyse

JAV gamintojos „Johnson & Johnson“ vakcina nuo koronaviruso, Europos vaistų agentūros (EVA) duomenimis, retais atvejais gali sukelti imuninę ligą imuninę trombocitopeniją, taip pat svaigulį ir spengimą ausyse.

Vakcinos „Janssen“ informaciniame lapelyje turėtų būti nurodyta tokių šalutinių poveikių galimybė, penktadienį pareiškė EVA. Ji rėmėsi agentūros Vaistų poveikio rizikos vertinimo komiteto (PRAC) rekomendacija. Kartu EVA pabrėžė, kad vakcinos nauda ir toliau nusveria rizikas.

Imuninės trombocitopenijos atveju imuninė sistema klaidingai puola ir naikina trombocitus, kurie yra svarbūs normaliam kraujo krešėjimui. Komitetas savo rekomendaciją grindė ES, JAV ir gamintojos „Johnson & Johnson“ duomenų bazėse pateiktų pranešimų apie šalutinį poveikį vertinimu.

 


Šiame straipsnyje: Evaimuninė ligavakcina Janssen

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Nieko tokio , eksperimentinių triušių ausys didelės - pakentės.

ArturKlp

ArturKlp portretas
Nepamirškite pasidomėti, kiek kasmet nuo rūkymo ir alkoholio sukeltų ligų kasmet miršta žmonių ? Nuo paprasto paracetamolio kepenis gali atsakyt. O stipresni vaistai šalutiniai visas papirusas jau ten. Viskas turi šalutinį poveikį. Covid vakcinų atvejais tai labai reti. Kieivieno pasirinkimas, bet nepamirškite kad be teisių turite ir pareigas kaip pilietis

LKL

LKL portretas
Spaliukas yra spaliukas(dar turbūt sovetikus) ir tuom viskas pasakyta,nes jo mastymas toksai ir jau kitoks nebus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių