Quantcast

„Eurovaistinės“ vaistininkės Kaune ir Klaipėdoje vertina per pandemiją užsimezgusį ryšį su klientais

  • Teksto dydis:

Per Medicinos darbuotojų dieną vykusio renginio „Vardan visų sveikatos“ metu apdovanotos „Eurovaistinės“ vaistininkės, Šilutėje dirbanti Ugnė Mostavičienė ir Rasytė Jocienė iš Kauno sako, kad pandeminiai metai buvo kupini iššūkių, tačiau visa tai leido tapti dar artimesniems savo klientams.

Pandemija buvo išbandymas visiems, tačiau būtent vaistininkai pateko į pirmas fronto pozicijas, kur kasdien bendravo su klientais, juos konsultavo. Vaistininkės patvirtina – tai buvo neįprastas laikas.

„Daug žmonių į vaistinę ateidavo prašyti pagalbos, patarimo, nes nepavykdavo pasiekti gydytojų. Kartais žmonės kreipdavosi pirmiausia ne į gydytojus, o į vaistinę turėdami gana rimtų problemų, ne visada galėdavome padėti, pakonsultuoti, nes tiesiog reikėdavo rimtesnių tyrimų, tačiau visada bandydavom bent jau nukreipti tinkama linkme. Pirmo karantino pradžioje buvo ypač daug darbo, žmonės lankydavosi vaistinėje visą dieną. Visiems dirbantiems vaistinėje tai liko atmintyje kaip įdomus, bet daug iššūkių atnešęs etapas“, – dalijosi vaistininkė U. Mostavičienė, pelniusi „Metų komandinis susitelkimas“ nominaciją.

Ugnė Mostavičienė. 

Vaistininkė sako, kad dirbti motyvuoja kasdien matoma prasmė, galėjimas padėti spręsti problemą čia ir dabar. Labiausiai farmacininkę džiugina, kai ji gali padėti klientui ir šis vėliau sugrįžta. „Į mūsų vaistinę tikrai dažnai sugrįžta žmonės padėkoti, kartais net su siurprizais, turime didelį ištikimų klientų ratą. Kasdien ateiname ir matome, kad dirbame prasmingą darbą“, – džiaugiasi vaistininkė U. Mostavičienė.

Kasdien ateiname ir matome, kad dirbame prasmingą darbą.

Kaune esančioje „Eurovaistinėje“ dirbanti vaistininkė Rasytė Jocienė pelniusi nominaciją „Metų nuoseklumas“ antrina kolegei –  motyvacija dirbti atsiranda tada, kai matai vėl ir vėl sugrįžtančius ir dėkojančius klientus, kai kurie atvažiuoja net iš kitos miesto pusės. Nemažiau svarbu, anot vaistininkės, darnus kolektyvas, kuris ir padeda pasiekti tokius rezultatus.

Klientų gera savijauta besirūpinančioms vaistininkėms skaudu, kai yra vadinamos pardavėjoms ar nepakankamai vertinamos aplinkinių, tačiau U. Mostavičienė džiaugiasi, kad bent įmonėje jaučiasi vertinama, maloni staigmena buvo ir „Metu komandinio susitelkimo“ nominacija.  „Kai dirbi komandoje, tai vienas iš svarbiausių ir labiausiai įkvepiančių dalykų, kuomet gali kartu susitelkti ir nuveikti, eiti kartu į vieną tikslą. Man gražiausi apdovanojimai yra tie, kurie susiję su komandiškumu“, – sako farmacininkė.

Vaistininkė R. Jocienė sako dirbanti ne dėl nominacijų, tačiau jos taip pat reiškia labai daug. „Tai vainikuoja ir įvertina mano visą dirbtą laiką, visas įdėtas pastangas“, – džiaugiasi farmacininkė.

Vaistininkės nuo pat mažens

Šilutėje dirbanti vaistininkė U. Mostavičienė pasakoja, kad visada gyvenimą norėjo sieti su medicina, pirmiausiai norėjo būti gydytoja, tačiau mokykloje pajutusi meilę chemijai, nusprendė šiuos du dalykus sujungti ir tapo farmacininke. Anot jos, vaistininkui labai svarbu būti kompetentingu, o dar svarbiau – gebėti išklausyti ir išgirsti. „Aš atsimenu visus savo klientus ir tas asmeninis priėjimas visiems labai patinka“, – teigia vaistininkė. Ji taip pat akcentuoja, kad kalbant su žmogumi, jo problema turi būti svarbiausia ir reikia dėti visas pastangas, kad jis jaustųsi gerai. Vaistininkė pastebi, kad žmonės tai supranta ir vertina, todėl dažnai sugrįžta.

Trisdešimt penkerius metus vaistininke dirbanti R. Jocienė prisimena, kad draugystę su medicina pradėjo būdama dar vaikas. „Aš su vaistais jau nuo mažens, nes mano tėtis buvo gydytojas, todėl būdavau jo pagalbininkė nuo vaikystės, nešiodavau „tašytę“, laikydavau gyvuliukus, švirkštus paduodavau. Nuo pradinių klasių su juo kartu važinėdavau“, – pasakoja vaistininkė.

Rasytė Jocienė.

Anot R. Jocienės, vaistininko darbas labiausiai reikalauja užuojautos, supratingumo, įsiklausymo – visų žmogiškųjų savybių, – o dažnai padeda ir šypsena. „Kviečiu visus  daugiau šypsotis! Aš vis prisimenu perskaitytą žydų liaudies išmintį: „Žmogus, duodantis ne daug su šypsena, iš tiesų atiduoda daugiau, nei tas, kuris duodamas daug, daro tai susiraukęs.“ Tiesa ta, šypsena gydo, teikia viltį, gerina nuotaiką ir mintis“, – sakė R. Jocienė.

Lietuvoje minint Medicinos darbuotojų dieną „Eurovaistinė“ organizavo nuotolinį padėkos vaistininkams renginį „Vardan visų sveikatos“. Jame buvo sveikinami gydytojai, slaugytojai, vaistininkai, jiems dėkojama už  jų sunkų darbą pandemijos laikotarpiu. Renginyje taip pat buvo apdovanoti ir geriausi „Eurovaistinės“ vaistininkai.

VARDAN VISŲ SVEIKATOS

    • Metų komandinis susitelkimas  – Ugnė Mostavičienė (Šilutė)

    • Metų drąsa – Irena Kisarevskaja (Nemenčinė);

    • Metų atvira širdis – Skaistė Žemgulienė (Vilnius);

    • Metų nuoseklumas – Rasutė Jocienė (Kaunas);

    • Metų rūpestingumas – Rasa Keraitė (Vilnius);

    • Metų įkvėpimo šaltinis – Audrutė Gališanskienė (Alytus);

    • Metų klientų pasitikėjimas – Andrius Ribikauskas (Tauragė);

    • Metų vaistininkas-komandos žmogus – Vilma Cisevičienė (Panevėžys);

    • Metų regionas  – Pietų regionas, vadovė Sandra Ūsaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių