Quantcast

„Eurovaistinės“ įrengtoje auditorijoje – galimybė susipažinti su vaistininko darbu

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) studentai turi galimybę susipažinti su vaistininko darbu dar artimiau – „Eurovaistinės“ įrengtoje e. recepto auditorijoje farmacijos studentai gali mokytis dirbti kasomis, kuriose suprogramuota mokomoji versija, leidžianti praktiškai susipažinti su e. recepto funkcionalumu.

Studentams įrengtos kasos leidžia pažinti pagrindines vaistinių kasų operacijas, padeda gilinti ir įtvirtinti paskaitų metu įgytas žinias, suteikia progą dirbti su inovatyvia, išskirtine mokymosi sistema.

Turėdami galimybę dirbti su šia kasa studentai mokosi prisiimti atsakomybę už savo veiksmus ir ruošiasi atsakingam vaistininko darbui. Įrengta auditorija leidžia simuliuoti vaistinės darbą su e. receptais, dėstytojai turi galimybę kurti receptus, kuriuos studentai mokysis atpažinti kaip tinkamus arba ne galimam pacientui.

LSMU Medicinos akademijos Vaistų technologijos ir socialinės farmacijos katedros profesorė dr. Jurga Bernatonienė sako, kad naudinga, jog būsimieji farmacijos specialistai studijų metu gali įgyti ne tik stiprias teorines, bet ir praktines žinias.

„Mokomosios vaistinės kasos su e. receptų sistema įrengimas – didžiulis pasiekimas farmacijos studijų programoje. Kiekvienas studijuojantis laboratorinių darbų metu e. receptą nagrinės individualiai, todėl baigęs studijas sėkmingai galės taikyti įgytas žinias praktikoje“, – džiaugėsi profesorė. Pasak jos, tokia patirtis po studijų leis lengviau įsilieti į darbo rinką, vaistinėms nereikės skirti papildomo laiko, kad jaunas specialistas galėtų dirbti savarankiškai.

„Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė sako jaučianti tokių iniciatyvų naudą.  „Mums svarbu prisidėti prie farmacijos studijų atnaujinimo. Profesionalumas – viena pamatinių vertybių mūsų kasdienėje veikloje, todėl norime, kad ir jauni specialistai jau nuo pat pirmųjų dienų turėtų visas sąlygas tobulėti ir gilinti ne tik teorines žinias, bet ir lavinti praktinius įgūdžius“, – sakė I. Damulienė.

Vaistinių tinklas tokių iniciatyvų naudą jaučia tiesiogiai, nes vėliau studentai „Eutovaistinę“ dažnai renkasi kaip būsimos praktikos vietą. Šiais metais praktiką „Eurovaistinėje“ atlikti pasirinko maždaug trečdalis LSMU farmacijos kurso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geda

Geda portretas
Geda, taip gerbiau Ruta Bernatoniene

Vaistininkas-kasininkas

Vaistininkas-kasininkas portretas
Ruosiate kasininkus Eurams?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių